Σάκκαρη: Η 21χρονη Παρκς την άφησε εκτός 8αδας στην Οστράβα

Σάκκαρη: Η 21χρονη Παρκς την άφησε εκτός 8αδας στην Οστράβα
Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα έκπληξης από την εκπληκτική 21χρονη, No144 στον κόσμο, Αλίσια Παρκς, χάνοντας σε τρία σετ με ανατροπή.

Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα έκπληξης από την 21χρονη Αλίσια Παρκς!

Η Αμερικανίδα, Νο144 στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την Πλίσκοβα, κέρδισε άλλη μία παίκτρια τοπ επιπέδου, αυτή τη φορά την Σάκκαρη, κερδίζοντας μάλιστα με ανατροπή (5-7, 7-5, 7-5 σε 2 ώρες και 44 λεπτά) και πήρε το εισιτήριο για την 8αδα!

Η Παρκς με εξαιρετικό σερβίς και αρκετούς πόντους πίσω από το μπάκχαντ (το οποίο κυνηγούσε η Μαρία και σε ορισμένα σημεία του αγώνα το πλήρωσε) κατάφερε να αποκλείσει την Μαρία η οποία έχει μπει πλέον σε περιπέτειες ακόμη και για το race του ATP Finals, με το επόμενο τουρνουά (Γουαδαλαχάρα) να είναι το τελευταίο της και να «καίγεται» να κάνει μεγάλη πορεία αν θέλει να είναι στην 8αδα του Τέξας.

Η εκπληκτική Αμερικανίδα είχε 15 άσους (8 διπλά λάθη), αλλά και 19 winners με το μπάκχαντ, έναντι μόλις 1 της Μαρίας, που είδε την αντίπαλό της να κερδίζει το 82% των πόντων της πίσω από το πρώτο σερβίς!

Δύσκολα το 1-0 για την Σάκκαρη

Η Παρκς ξεκίνησε με δύο εξαιρετικά σερβίς, όμως στη συνέχεια έκανε 4 αβίαστα λάθη (το τελευταίο διπλό στο σερβίς) και έδωσε με το «καλημέρα» break στην Μαρία.

Λάθη όμως έκανε και η Σάκκαρη στο δικό της σερβίς, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η 21χρονη Αμερικανίδα που ισοφάρισε σε 1-1 και με «όπλο» το εξαιρετικό της σερβίς, πήρε και προβάδισμα 2-1 στη συνέχεια.

Με δύο άσους στο επόμενο game η Μαρία ισοφάρισε σε 2-2, όμως η Παρκς με ένα love service game όπου σέρβιρε εκπληκτικά, διατήρησε το προβάδισμα (3-2).
Η Σάκκαρη ισοφάρισε εύκολα και βρέθηκε με break point στη συνέχεια, αλλά δύο χαμένες επιστροφές στο σερβίς της Παρκς, την έβαλαν και πάλι πίσω στο σκορ με 3-4.

Το 4-4 έγινε με love service game και εξαιρετικό πρώτο σερβίς από την Σάκκαρη, αλλά δεν κατάφερε να βρει το break καθώς με δύο συνεχόμενους άσους, η 21χρονη αντίπαλός της, προηγήθηκε με 5-4.

Για δεύτερη φορά η Μαρία πήρε το γκέιμ χωρίς απώλεια πόντων και έμεινε στο σετ (5-5) και στη συνέχεια μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες, κατάφερε να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της, χάρη σε μία λόμπα, την οποία δεν κατάφερε να επιστρέψει η Παρκς.

Η Σάκκαρη σέρβιρε για το σετ και το έκλεισε με ένα καλό σερβίς που δεν είχε επιστροφή από την Αμερικανίδα.

Ενα λάθος έφερε την ισοφάριση για την Παρκς

Στο δεύτερο σετ η Παρκς ξεκίνησε με άνετη επικράτηση στο πρώτο game. Η Μαρία με το τρίτο της love service game ισοφάρισε, αλλά η αντίπαλός της διατήρησε το προβάδισμα στη συνέχεια (2-1).

Το 2-2 ήρθε δύσκολα για την Μαρία, χάρη σε ένα smash, όμως και πάλι η Παρκς κράτησε το σερβίς της, για να προηγηθεί 3-2.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game με τις δύο τενίστριες να τα κερδίζουν εύκολα και την Παρκς να παραμένει μπροστά με 4-3.

Το 4-4 ήρθε άνετα για την Σάκκαρη που είχε στη συνέχεια break point, όμως το φιλέ σε ένα στοπ-βολέ της Αμερικανίδας, της έπαιξε άσχημο παιχνίδι και στη συνέχεια η Παρκς ανάκτησε το προβάδισμα με 5-4.

Το 5-5 ήρθε υπό πίεση, αλλά χάρη σε ένα καλό φόρχαντ της Σάκκαρη, όμως η Αμερικανίδα έκανε το 6-5 με ένα αψεγάδιαστο game με συνεχόμενους winners.

Η Παρκς βρήκε set point στο σερβίς της Σάκκαρη και στην δεύτερη απόπειρά της, πήρε το σετ από ένα λάθος της Ελληνίδας τενίστριας.

Η Παρκς ολοκλήρωσε την έκπληξη

Με την έναρξη του τρίτου σετ η Σάκκαρη βρήκε break point, αλλά το έχασε από μία κακή επιστροφή σε δεύτερο σερβίς και στη συνέχεια έχασε και το game με άσο της Παρκς πάλι σε δεύτερο σερβίς!

Ένα από τα πολλά χαμένα μπάκχαντ της Παρκς έφερε το 1-1, όμως η Αμερικανίδα δεν έλεγε να χάσει game που σερβίρει και έμεινε μπροστά με 2-1. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε, με την Μαρία να ισοφαρίζει και την 21χρονη αντίπαλό της να κρατά εύκολα για το 3-2.

Η Παρκς δεν είχε επιστροφές στο σερβίς της Μαρίας που ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η Αμερικανίδα με ένα δεύτερο σερί love service game έμεινε μπροστά με 4-3.
Στο επόμενο γκέιμ με το σκορ 40-15 υπέρ της, η Σάκκαρη έκανε μαζεμένα λάθη και έδωσε τέσσερις ευκαιρίες για break στην αντίπαλό της! Αντεξε και κράτησε το σερβίς της, όμως η Παρκς έκανε εύκολα το ίδιο και έστειλε την Μαρία να σερβίρει για να μείνει στο ματς!

Το 5-5 έγινε με ένα χαμένο μπάκχαντ της Παρκς, η οποία όμως παρά την πίεση του αγώνα και την απειρία της, συνέχισε να κρατά την τύχη στα χέρια της, προηγούμενη 6-5. Τελικά η Παρκς με δύο winners έσπασε το σερβίς της Μαρίας και γλίτωσε το tie break για να πάρει τεράστια πρόκριση στην 8αδα, στην πρώτη της νίκη απέναντι σε Τοπ10 τενίστρια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα