Τσιτσιπάς - Νάρντι 2-0: Καθάρισε την πρόκριση στο tie break, συνεχίζει στην Αστάνα

Δημήτρης Ντζάνης
Τσιτσιπάς - Νάρντι 2-0: Καθάρισε την πρόκριση στο tie break, συνεχίζει στην Αστάνα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την εμπειρία στα κρίσιμα σημεία για να νικήσει τον 19χρονο Ιταλό, Λούκα Νάρντι με 7-6(2), 7-6(3) και να περάσει στα προημιτελικά του Αστάνα Όπεν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε ισχυρή αντίσταση από τον Ιταλό, Λούκα Νάρντι, όμως έφθασε στη νίκη με 7-6(2), 7-6(3) και μαζί στην πρόκριση στα προημιτελικά του Αστάνα Όπεν στο Καζακστάν.

Aπέναντι σε έναν ιδιαίτερα αξιόμαχο αντίπαλο, που συναντούσε για πρώτη φορά, ο Τσιτσιπάς είχε την εμπειρία να τελειώσει το παιχνίδι στα δύο σετ και σε ισάριθμα tie break και τώρα να περιμένει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά του 500αριού τουρνουά στην Αστάνα. Αυτός θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Πολωνό, Χουμπέρτ Χουρκάτζ και τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ από το Καζακστάν, που θα γίνει την Πέμπτη (6/10).

Το κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον 19χρονο Νάρντι ήταν το πολύ καλό πρώτο σερβίς. Ιδιαίτερα για τον 24χρονο Έλληνα παίκτη, που τελείωσε το παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας 67% (49/73) στο πρώτο σερβίς, που έφερε 41 πόντους, ποσοστό (84%). Σε ίδια καλά ποσοστά κινήθηκε και ο Νάρντι με 56% στο πρώτο σερβίς (56%) και 36 κερδισμένους πόντους (86%).

Ο Νάρντι μπορεί να έβγαλε 35 winners (27 o Τσιτσιπάς), αλλά είχε και τέσσερα αβίαστα λάθη παραπάνω (28-24), ενώ είδε τον Τσιτσιπά να σβήνει τις δύο μοναδικές ευκαιρίες για break που δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι στο 11ο game του 2ου σετ.

Στο 1ο σετ ο Νάρντι έπαιρνε το προβάδισμα και ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε, έχοντας και δύο love game (4ο και 8ο game). Eτσι φυσιολογικά το σετ πήγε στο tie break, εκεί ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε, το 0-1 έγινε 6-1, για να κάνει το 1-0 με 7-6(2).

Ίδια εικόνα από την αντίθετη στο β' σετ: Ο Τσιτσιπάς να προηγείται και ο Ιταλός να ισοφαρίζει και το σετ να πηγαίνει στο 5-5. Εκεί ο Νάρντι έφθασε στο 30-40 και σε αβαντάζ, όμως δεν πέτυχε το break, το σετ οδηγήθηκε στο tie break με τον Τσιτσιπά να έχει την πρωτοπορία με 2-1 4-2, 6-3 και να τελειώνει τον σετ με 7-6(3) και τον αγώνα.

 

Τελευταία Νέα