Σάκκαρη - Ζανέφσκα 2-1: Με νέα ανατροπή στα ημιτελικά στην Πάρμα

Newsroom
Σάκκαρη - Ζανέφσκα 2-1: Με νέα ανατροπή στα ημιτελικά στην Πάρμα
Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να φέρει τα πάνω κάτω και στον αγώνα με τη Μαρίνα Ζανέφσκα, επικράτησε με 2-1 σετ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάσγ του Όπεν της Πάρμα.

Για τη Μαρία Σάκκαρη τα παιχνίδια στα τρία σετ και η ανατροπή στο σκορ, της έχουν γίνει συνήθεια στο Όπεν της Πάρμα. Αυτή τη φορά η 27χρονη Ελληνίδα νίκησε τη Μαρίνα Ζανέφσκα από το Βέλγιο με 2-6, 6-4, 6-4 και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί η Μαρία Σάκκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Μαυροβούνια, Ντάνκα Κόβινιτς για μια θέση στον τελικό του 250αριού τουρνουά της WTA.

Αυτή τη φορά και σε σχέση με τα παιχνίδια απέναντι στις Μπάιντλ και Ρους ήταν πιο δύσκολα για τη Μαρία Σάκκαρη, που μετά το τέλος του 1ου σετ χρειάστηκε ιατρική φροντίδα, με τους ιατρούς να παίρνουν την πίεσή της, αλλά τελικά τη Σάκκαρη να συνεχίζει και να φθάνει στην ανατροπή και στην πρόκριση, έπειτα από αγώνα 2 ωρών και 22 λεπτών.

Κακό 1ο σετ ξανά για τη Σάκκαρη

Για 3ο σερί αγώνα της στην Πάρμα η Μαρία Σάκκαρη είχε κακή απόδοση στο εναρκτήριο σετ, με την 29χρονη Ζανέφσκα να βάζει δύσκολα στη μεγάλη αντίπαλό της.

Η Βελγίδα παίκτρια παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με love game προηγήθηκε 2-1 και αμέσως μετά η Σάκκαρη με διπλό λάθος της έδωσε τη δυνατότητα να φθάσει σε break (3-1). H Ζανέφσκα συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, με νέο break πήγε το σκορ στο 5-1.

Εχοντας το σερβίς, έχασε τρία set points, με τη Σάκκαρη να φθάνει σε break (5-2), αλλά να μη δίνει συνέχεια. Η Ζανέφσκα προγήθηκε 15-40 και με break πήρε το σετ 6-2 σε 38 λεπτά.


Η πρώτη αντίδραση από τη Σάκκαρη

Με τις παίκτριες να κρατούν το σερβίς τους, το 2ο σετ έφθασε στο 2-2. Στο 5ο game η Σάκκαρη με την πρώτη ευκαιρία πέτυχε break 3-2 και αυτό τη βοήθησε ψυχολογικά, καθώς ανεβάζοντας την απόδοσή της προηγήθηκε με 5-2, δείχνοντας έτοιμη να τελειώσει το σετ. Όμως η Ζανέφσκα αντέδρασε, με break έκανε το 5-3, μείωσε σε 5-4, όμως η Σάκκαρη έφθασε σε set point (40-30) και πήρε το σετ 6-4 σε 50 λεπτά.

Η Σάκκαρη είχε απαντήσεις στο 3ο σετ

Στο 3ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τη Σάκκαρη να δείχνει μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Στο 1ο game από το 15-40, έκανε το 1-0. Όμως η Ζανέφσκα απάντησε με love game στο σερβίς της Σάκκαρη (1-1) και με νέο break προηγήθηκε 3-1.

Η Σάκκαρη απάντησε με break για το 3-2, αμέσως μετά από το 0-40 και με πέντε σερί πόντους ισοφάρισε 3-3. Σε καθοριστικό σημείο η Σάκκαρη με break προσπέρασε 5-4 και η μάχη κορυφώθηκε στο 10ο game. Από το 0-30 η Σάκκαρη πήγε σε 3 match points, που τα έχασε, με διπλό λάθος έδωσε την ευκαιρία για break στη Ζανέφσκα, όμως είχε νέα απάντηση, δημιούργησε το 4ο match point και εκεί τελείωσε τον αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα