Τσιτσιπάς: Με το δεξί στο Davis Cup, 2-0 τον Ντουγκάζ

Newsroom
Τσιτσιπάς: Με το δεξί στο Davis Cup, 2-0 τον Ντουγκάζ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το… καθήκον του και πρόσφερε στην Εθνική ομάδα την πρώτη νίκη στην σειρά με την Τυνησία για το Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα για την Εθνική ομάδα τένις στο Davis Cup και το World Group 2.

Επικράτησε στον πρώτο αγώνα της σειράς στη Τυνησία του Αζίζ Ντουγκάζ με 2-0 σετ (7-6, 6-2) και έφερε την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να πάρει το εισιτήριο για τα play off ανόδου στο World Group 1.

Ο Τυνήσιος έβαλε δύσκολα στο πρώτο σετ στον Στέφανο, κυρίως με τα σερβίς του, τα οποία τον βοήθησαν στο να μην δεχτεί break ως το 5-5. Αμφότεροι κρατούσαν εύκολα το σερβίς τους και το σετ, με τον Τσιτσιπά στο υπέρ του 6-5 να φτάνει σε σετ πόιντ στο σερβίς του Τυνήσιου, αλλά να μην το εκμεταλλεύεται. Ετσι το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie break όπου ο Στέφανος κυριάρχησε και το πήρε με 7-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος είχε το εκπληκτικό 22/28 κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς και 10/10 στο δεύτερο σερβίς του πρώτου σετ!

Στο δεύτερο και με το σκορ 2-2, ο Τσιτσιπάς βρήκε το πρώτο break στο ματς και κάπου εκεί ο Τυνήσιος «παραδόθηκε» καθώς δέχτηκε και δεύτερο break για να χάσει το σετ με 6-2.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, στο απλό θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Πρεβολαράκης με τον Σκαντέρ Μανσουρί, ενώ στο διπλό Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, θα παίξουν κόντρα στους Μανσουρί και Τζαζίρι.

Αύριο θα γίνουν οι αναμετρήσεις Τσιτσιπάς - Μανσουρί και Πρεβολαράκης - Ντουγκάζ.

 

Τελευταία Νέα