Γραμματικοπούλου: Το σήκωσε η Βαλεντίνη στο Βανκούβερ!

Γραμματικοπούλου: Το σήκωσε η Βαλεντίνη στο Βανκούβερ!
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατέκτησε τον πρώτο WTA τίτλο της καριέρας της, επικρατώντας στον τελικό του Βανκούβερ της Λούσια Μπρονζέτι με 2-0 σετ!

Ιστορικές στιγμές για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που στο Βανκούβερ κατέκτησε τον πρώτο WTA τίτλο της καριέρας της!

Η Ελληνίδα τενίστρια, που άρχισε την προσπάθειά της από τα προκριματικά του 125αριου τουρνουά στο Βανκούβερ, έφτασε ως τον τελικό όπου αντιμετώπισε την Ιταλίδα Λούσια Μπρονζέτι, Νο66 στον κόσμο και την κέρδισε με 2-0 σετ (6-2, 6-4)!

Τεράστια επιτυχία για την Βαλεντίνη, η οποία την βάζει αυτόματα για πρώτη φορά μέσα στο Τοπ150 καθώς την Δευτέρα θα έχει άνοδο 96 θέσεων και θα βρεθεί στο Νο143!!!!

Στο παιχνίδι, η Βαλεντίνη δεν… τρόμαξε από την αντίπαλο που είχε απέναντί της στον τελικό και έπαιξε χωρίς άγχος. Ηταν εκπληκτική στο πρώτο σετ, κάνοντας δύο break και σερβίροντας με ποσοστό επιτυχίας 83% στο πρώτο σερβίς (κέρδισε το 67% των πόντων αυτών), έφτασε άνετα στην επικράτηση στο πρώτο σετ!

Στο δεύτερο μετά το 1-1, η Ιταλίδα ανέβασε την απόδοσή της και βρέθηκε με τρία break point, για να σπάσει το σερβίς της Βαλεντίνης και να πάρει προβάδισμα στο δικό της σερβίς. Η απάντηση της Βαλεντίνης ήταν άμεση όμως και ισοφάρισε σε 2-2, για να πάρει στη συνέχεια και προβάδισμα με 3-2. Στα επόμενα γκέιμ δεν άλλαξε κάτι και η Βαλεντίνη προηγήθηκε 5-4, με την Μπρονζέτι να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το μπρέικ και έφτασε σε έναν ιστορικό θρίαμβο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα