Μουζέτι: Νίκησε τον Αλκαράθ στο Αμβούργο και πρώτος τίτλος καριέρας

Newsroom
Μουζέτι: Νίκησε τον Αλκαράθ στο Αμβούργο και πρώτος τίτλος καριέρας
O Κάρλος Μουζέτι έχασε πέντε championships points, όμως στο τέλος νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ κατακτώντας το 500άρι χωμάτινο τουρνουά στο Αμβούργο, για τον πρώτο τίτλο καριέρας του 20χρονου Ιταλού

Ο Λορέντζο Μουζέτι κατέκτησε στο Αμβούργο τον πρώτο τελικό της καριέρας του, με τον 20χρονο Ιταλό να φθάνει στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του μέχρι τώρα. Σε ένα συναρπαστικό τελικό με τον Κάρλος Αλκαράθ, ο Μουζέτι παρότι πέταξε πέντε championships points, κατάφερε να φθάσει στη νίκη με 6-4, 6-7(6), 6-4 έπειτα από μάχη δύο ωρών και 46 λεπτών.

Από την αρχή του ματς ο Μουζέτι έπαιξε πολύ επιθετικά, οδηγώντας τον Ισπανό σε πολλά λάθη. Το καθοριστικό break στο 1ο set σημειώθηκε στο 7ο game με τον Μουζέτι να το εκμεταλλεύεται απόλυτα για να κατακτήσει με 6-4 το 1ο σετ.

Ο Αλκαράθ δέχθηκε break στο 1ο game του β' σετ, με τον Μουζέτι να κρατά το σερβίς του στο 15-40 του 7ου game και να προηγείται με 5-3. Ο Ισπανός μείωσε σε 5-4 και ακολούθησε το θρίλερ με τον Μουζέτι να χάνει σε πέντε περιπτώσεις την ευκαιρία να τελειώσει τον τελικό.

Αρχικά όταν στο 10ο game προηγήθηκε 40-15, με τον Αλκαράθ να παραμένει στον αγώνα. Τα άλλα τρία ήρθαν στο tie break, με τον Αλκαράθ στο τέλος να κατακτά τη διαδικασία και να στέλνει τον τελικό σε 3ο σετ.

Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε τον Μουζέτι, που με βάση το καλό 1ο σερβίς, συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και με break στο 10ο game να φθάνει στην κατάκτηση του σετ με 6-4 και μαζί του παρθενικού του τίτλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα