Φέντερερ: Εκτός της παγκόσμιας κατάταξης έπειτα από 25 χρόνια

Newsroom
Φέντερερ: Εκτός της παγκόσμιας κατάταξης έπειτα από 25 χρόνια
Ο Ρότζερ Φέντερερ από τον Σεπτέμβριο του 1997 βρισκόταν στην παγκόσμια κατάταξη, 25 χρόνια σχεδόν μετά, ο Ελβετός δεν βρίσκεται σε αυτή.

Ο Ρότζερ Φέντερερ για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια δεν βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Kάτι που αναμενόταν να συμβεί μετά την απόφασή του να μην πάρει μέρος στο Wimbledon, άλλο όμως να το περιμένεις κι άλλο να το βλέπεις.

Για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια και τον Σεπτέμβριο του 1997 το όνομα του Ελβετού δεν είναι στη λίστα της ΑTP.
Ο Φέντερερ έχασε τους 600 βαθμούς που είχε να υπερασπιστεί από το Wimbledon και τον έφερναν στο Νο.97 της παγκόσμιας κατάταξης, μέχρι και πριν από δυο εβδομάδες. Έχει να αγωνιστεί από το περσινό Wimbledon όταν ηττήθηκε από τον Χουμπέρτ Χουρκάτζ με 6-3, 7-6, 6-0 στον προημιτελικό.

Ο Φέντερερ τον περασμένο Αύγουστο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο για 3η φορά μέσα σε 18 μήνες και ένα μήνα πριν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας του, κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα αγωνιστεί ξανά.

Προς το παρόν έχει δηλώσει συμμετοχή σε δύο τουρνουά γι' αυτή τη χρονιά. Το μη βαθμολογούμενο Laver Cup (23-25 Σεπτεμβρίου) και το 250άρι της Βασιλείας (24-30 Οκτωβρίου). Αν πετύχει έστω μια νίκη σε αυτό, θα επιστρέψει ξανά στην κατάταξη.

 

Τελευταία Νέα