Σάκκαρη: Αλλη μία ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κατάταξη, μέσω Βερολίνου

Σάκκαρη: Αλλη μία ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κατάταξη, μέσω Βερολίνου
Πολλές οι απουσίες στο Βερολίνο, με την Μαρία Σάκκαρη να έχει χρυσή ευκαιρία να ανέβει ως και το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Μέσα στο 2022 η Μαρία Σάκκαρη είχε πολλές ευκαιρίες να ανέβει ως και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τις έχασε αυτές τις ευκαιρίες, αλλά όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη σεζόν στο γρασίδι, έχει άλλη μία, αλλά από τα δικά της χέρια θα εξαρτηθεί αν θα τα καταφέρει.

Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να πάρει τους 250 βαθμούς που προσφέρει το τουρνουά του Νότιγχαμ στο οποίο αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα και είναι το μεγάλο όνομα του τουρνουά. Αν το κερδίσει θα ξεπεράσει την Ζαμπέρ στην κατάταξη και θα κρατήσει πίσω της την Σαμπαλένκα (έχουν 50 πόντους διαφορά και η Λευκορωσίδα παίζει στην Ολλανδία) ακόμη κι αν αυτή κερδίσει στο Χερτόγκενμπος.

Στη συνέχεια, η Μαρία έχει δηλωθεί να αγωνιστεί στο 500αρι τουρνουά στο Βερολίνο, όπου θα απουσιάσουν το Νο1, το Νο2 και το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης! Σβιόντεκ, Κονταβέιτ και Μπαντόσα μαζί με Κις και Οσάκα, αποσύρθηκαν από το τουρνουά προκειμένου να προετοιμαστούν απευθείας για το Wimbledon.

Αυτό σημαίνει… άδειο ταμπλό, με την Σάκκαρη και την Ζαμπέρ να είναι τα δύο μεγαλύτερα ονόματα βάσει κατάταξης.

Επομένως αν πάει βαθιά στο τουρνουά (ή και το κερδίσει ακόμη) και ξεπεράσει σε γύρο την Ζαμπέρ, θα δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας, κάτι που θα συμβεί και με τις αντίπαλές της στο Νο2 και το Νο3 που δεν θα αγωνιστούν (η Μπαντόσα είναι και τραυματίας).

Αξίζει να σημειωθεί πως το Wimbledon δεν θα δώσει βαθμούς φέτος, πράγμα που σημαίνει πως άσχετα με την πορεία που θα κάνουν οι τενίστριες, θα χάσουν τους περσινούς βαθμούς.

Η Μπαντόσα θα χάσει 240, η Τζαμπέρ 430 και η Σαμπαλενκα 720 (δεν κατεβαίνει στο Wimbledon), ενώ η Σάκκαρη θα χάσει μόλις 70!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα