Σάκκαρη: Πού θα βρίσκεται στην κατάταξη μετά το Roland Garros

Σάκκαρη: Πού θα βρίσκεται στην κατάταξη μετά το Roland Garros
Με την Σβιόντεκ να έχει απόσταση ασφαλείας στο Νο1, στο υπόλοιπο Top10 γίνεται… χαμός με όσα έχουν συμβεί στο Roland Garros.

Η αναπάντεχη τροπή που έχει πάρει το γυναικείο ταμπλό στο Roland Garros, φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη, που επηρεάζουν και την Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεδομένα μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της πέφτει στο Νο5, ενώ υπάρχει κι ένα σενάριο που μπορεί να την ρίξει στο Νο6. Αυτό είναι να κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι είτε η Πεγκούλα, είτε η Φερνάντες, σενάριο που δείχνει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι απίθανο με όσα έχουμε δει στο Παρίσι.

Η Σβιόντεκ ότι και να γίνει δεν πέφτει από το Νο1 και αν πάρει το τρόπαιο μάλιστα, θα έχει τους διπλάσιους πόντους από το Νο2.

Στο Νο2 τενίστρια που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο!

Με όλο το Top10 πλην της Σβιόντεκ, να έχει αποκλειστεί από τους πρώτους τρεις γύρου, η κατάταξη στην 10αδα γίνεται άνω κάτω και μάλιστα έχει συμβεί και το πιο απίθανο σενάριο.

Στο Νο2, εν μέσω grand slam, θα ανέβει τενίστρια η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο!

Κι όμως η Ανέτ Κονταβέιτ που αποχαιρέτησε από την πρώτη ημέρα την διοργάνωση, δεν χάνει πολλούς βαθμούς και από το Νο5 θα βρεθεί στο Νο2.
Σε αυτό συνέβαλε στα μέγιστα ότι το Νο2 αυτής της εβδομάδας, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, αποκλείστηκε επίσης στον πρώτο γύρο και θα χάσει 2.269 βαθμούς, καθώς πέρυσι είχε κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι! Ετσι από το Νο2, πέφτει στο Νο13 και δεν αποκλείεται να χάσει άλλη μία ή δύο θέσεις, αν προχωρήσει έναν γύρο ακόμη η Φερνάντες και δύο ή τρεις γύρους παραπάνω οι Κασάτκινα, Κις, Γκοφ, Γκιόργκι και Κουντερμέτοβα.

Την ίδια ώρα, ο επίσης γρήγορος αποκλεισμός της Σάκκαρη, της στερεί 710 πόντους, ενώ και η Μπαντόσα που έχασε στον τρίτο γύρο, χάνει άλλους 300! Οι απώλειες της Κονταβέιτ είναι μόλις 121 βαθμοί και έτσι θα πάει στο Νο2, με την Μπαντόσα στο Νο3 και την Τζαμπέρ, που επίσης αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, να ανεβαίνει στο Νο4 πάνω από την Σάκκαρη.

Η Κονταβέιτ για να πέσει από το Νο2 θα πρέπει η Πεγκούλα να πάρει τον τίτλο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποκλείσει την Σβιόντεκ στα προημιτελικά πρώτα…

Κάτω από το Νο5 που είναι η Σάκκαρη, στην live βαθμολογία ακολουθούν οι: Σαμπαλένκα, Πλίσκοβα, Κόλινς, Πεγκούλα και Μουγκουρούθα στο Top10. Εκεί θα υπάρξει αλλαγή εάν η Φερνάντες φτάσει στα ημιτελικά και ρίξει έξω από το Top10 την Μουγκουρούθα.

 

Τελευταία Νέα