Σάκκαρη: «Θέλω να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω grand slam»

Newsroom
Σάκκαρη: «Θέλω να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω grand slam»
Στενοχωρημένη από τον πρόωρο αποκλεισμό η Σάκκαρη εστίασε στο μέλλον και τόνισε ότι θα είναι παρούσα στο Wimbledon.

Η πίκρα του αποκλεισμού τόσο νωρίς σίγουρα πίκρανε την Μαρία Σάκκαρη η οποία έδωσε όμως σκληρή μάχη για να μείνει στο παιχνίδι με την Μούχοβα.

«Έπαιξε καταπληκτικό παιχνίδι. Πάντα παίζει καλά στα Γκραν Σλαμ και σίγουρα ήταν καλύτερη σήμερα. Είχε ανοίξει το χέρι της και δεν είχε τίποτα να χάσει. Έπαιζε με το Νο3 στον κόσμο, ερχόταν από τραυματισμό, δεν είχε κάτι να χάσει και με τα μάτια κλειστά της μπήκαν όλα. Δεν έπαιξα στο 100% μου. Έπαιξε στο 200%, εγώ στο 60%, παρ’ όλα αυτά, έφτασα κοντά στο να το γυρίσω. Έκανα πολλά λάθη, κάτι που δεν συνηθίζω, ειδικά στο χώμα. Εγώ προσπάθησα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Υπήρχαν κάποια θετικά, ξαναβρήκα τον εαυτό μου, απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα στο court, είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν καλύτερα πράγματα στη συνέχεια» είπε στις πρώτες δηλώσεις της.

Σε ερώτηση του Gazzetta για το τι κρατάει από το τουρνουά και τι έμαθε από την εμπειρία, είπε: «Πάντα μαθαίνεις νέα πράγματα σε ένα τέτοιο τουρνουά. Αισθάνομαι ότι παίζω καλό τένις πάλι. Παλεύω, κάτι που ίσως είχα χάσει για κάποιο καιρό».

Σάκκαρη: «Νομίζω θα αγωνιστώ στο Wimbledon»

Ακόμη, η Σάκκαρη αναφέρθηκε στο θέμα του Wimbledon και το γεγονός ότι εκεί οι βαθμοί δεν θα μετρήσουν. Τόνισε ότι δεν της άρεσε αυτή η απόφαση, ωστόσο θα κατέβει κανονικά στο τουρνουά.

«Το σύστημα κατάταξης υπάρχει για κάποιο λόγο. Είναι ατυχές ότι θα παίξουμε υπό αυτές τι συνθήκες, αλλά γενικά η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, κάποιοι θα επωφεληθούν από αυτήν την απόφαση και κάποιοι όχι. Προφανώς θα είναι άδικο για όποιον κερδίσει το τουρνουά, είτε είμαι εγώ είτε κάποια άλλη. Νομίζω ότι θα παίξω, δεν έχω σκεφτεί το αντίθετο» απάντησε η Σάκκαρη.

Στην διάρκεια της συν. Τύπου, είπε ακόμη:

Για το αν θα κέρδιζε αν τα γυναικεία ματς ήταν στα 5 σετ: «Θα ήταν καταπληκτικό για μένα λόγω της δύναμης και της αντοχής μου, αλλά τα τουρνουά θα κρατούσαν για ένα μήνα, δεν θα βόλευε για το πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να γίνει. Καλό είναι να κρατήσουμε τον αριθμό των σετ όπως είναι»
Για το αν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερα: «Ίσως λιγότερα αβίαστα λάθη. Ίσως καλύτερες μπαλιές σε κάποια κρίσιμα σημεία. Η αντίπαλος μου έκανε πολύ καλά χτυπήματα στα τάι-μπρεικ, γενικά ήταν μια κακή μέρα για μένα και καλή για αυτήν»

Αν ήρθε με μεγάλες προσδοκίες με την περσινή επιτυχία: «Ηθελα να πάω καλά, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Υπάρχουν τόσες εκπλήξεις, πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν γίνεται να πας μακριά σε όλα τα τουρνουά. Είναι απογοητευτικό, ήθελα να πάω καλά ξανά, αλλά θα έχω ευκαιρίες, έχω αρκετά χρόνια τένις μπροστά μου, είμαι σίγουρη ότι θα είμαι ξανά εδώ».

Για το αν την πεισμώνει και της δίνει κίνητρο ο αποκλεισμός: «Δεν θέλω να είμαι απλώς το Νο3. Με ξέρετε αρκετά χρόνια τώρα. Πάντα κοιτάζω πιο ψηλά. Θέλω να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω Γκραν Σλαμ. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών που το έκαναν σε μεγαλύτερη ηλικία από τη δική μου. Σε μια μεγάλη καριέρα υπάρχουν αναποδιές, δεν το βάζω κάτω. Σκέφτομαι αν θα μπορούσα να παίξω πιο σύντομα σε κάποιο τουρνουά»

Για το τι της είπε ο προπονητής της μετά το ματς: «Μου είπε ότι είναι πολύ περήφανος για μένα μετά από την άσχημη φάση που πέρασα τον τελευταίο καιρό. Μπόρεσα και ξαναβρήκα τον εαυτό μου στο γήπεδο, πάλεψα και παραλίγο να γυρίσω το ματς».

Α. Κατσομήτρος

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα