Ναδάλ – Αλκαράθ 1-2: Ο νέος νίκησε τον παλιό

Newsroom
Ναδάλ – Αλκαράθ 1-2: Ο νέος νίκησε τον παλιό
Ο Κάρλος Αλκαράθ βγήκε νικητής στην ισπανική μάχη με τον Ράφαελ Ναδάλ στο Όπεν της Μαδρίτης. Έγινε ο πρώτος teenager που υποχρεώνει τον Ναδάλ σε ήττα στο χώμα.

Ο νέος έρχεται για να διαδεχθεί τον παλιό, με τον Κάρλος Αλκαράθ να βγαίνει νικητής στην ισπανική κόντρα με τον Ράφα Ναδάλ στο Όπεν της Μαδρίτης.

Ο 19χρονος Αλκαράθ νίκησε τ ον 36χρονο Ναδάλ με 6-2, 1-6, 6-3 και έκλεισε θέση στον ημιτελικό του Όπεν της Μαδρίτης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Παράλληλα έγινε ο πρώτος teenager που νικά τον Ναδάλ σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο δεύτερος προημιτελικός ήταν επεισοδιακός και είχε δύο διακοπές. O Αλκαράθ άρχισε με break το παιχνίδι, ωστόσο στο αμέσως επόμενο game ο Ναδάλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Ο πιτσιρικάς όμως με νέο break προηγήθηκε 2-1 και διατήρησε το προβάδισμα, φτάνοντας σε διπλό break point στο υπέρ του 4-2. Το break έγινε με ένα οριακό χτύπημα πάνω στην γραμμή και ο 18χρονος στο δικό του service game έκλεισε το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο μετά το 2-1 (υπέρ του Ναδάλ), ο Αλκαράθ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, καθώς τραυματίστηκε στον καρπό του αριστερού του χεριού, αλλά και στον αστράγαλο, όταν σε μία άμυνα του γύρισε το πόδι και έπεσε άτσαλα κάτω. Συνέχισε τον αγώνα με δεμένο πόδι, ωστόσο δεν μπορούσε να χτυπήσει σωστά και δέχτηκε εύκολα το break για το 3-1 υπέρ του Ράφα.

Σε εκείνο το σημείο το ματς διακόπηκε ξανά καθώς ένας θεατής λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες. Το σετ συνεχίστηκε μετά από 10 λεπτά, με τον Ναδάλ να το τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες (6-1) και την πρόκριση να κρίνεται στο τρίτο σετ.


Εκεί ο Αλκαράθ κυριάρχησε, κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε 2-1 και πετυχαίνοντας break, ξέφυγε στο 3-1, φθάνοντας στο 5-2. Ο Ναδάλ προσπάθησε να μείνει στο ματς, μειώνοντας σε 5-3. Ο Αλκαράθ στο 9ο γκέιμ βρήκε το 1ο match point και δεν τον άφησε να περάσει, σε έναν φανταστικό πόντο είχε την τελευταία, λέξη, με φόρχαντ πέρασε την μπάλα, κάνοντας το 6-3 και φθάνοντας στη νίκη σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

 

Τελευταία Νέα