Κύργιος: «Εκανα κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών το 2019»

Newsroom
Κύργιος: «Εκανα κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών το 2019»
Ο Νίκ Κύργιος μίλησε για τους προσωπικούς του «δαίμονες» και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε προ τριετίας

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για ζητήματα ψυχικής υγεία που αντιμετώπισε προ τριετρίας, αλλά και κατάχρησης αλκοόλ ακόμη και ναρκωτικών.

Ο Αυστραλός τενίστας, που όπως αναμενόταν απέσυρε την συμμετοχή του από το Roland Garros, ανέφερε ότι το 2019 ήταν μία χρονιά πολύ δύσκολη γι’ αυτόν, καθώς κατέφυγε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, προσπαθώντας να βλάψει τον εαυτό του.

Μιλώντας στο Wide World of Sports, είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν πολύ σοβαρή η κατάσταση. Σε σημείο που πλήγωνα σωματικά τον εαυτό μου. Απομάκρυνα όσους ήταν κοντά μου και με αγαπούσαν, δεν ήθελα να έχω επικοινωνία με κανέναν και απλά κατέβασα τον διακόπτη της προσωπικής μου ζωής, προσπαθώντας να χειριστώ τα προβλήματα που είχα στον εγκέφαλό μου. Έκανα κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών σε βαθμό που ξέφυγε από τον έλεγχό μου. Τώρα πίνω σπάνια, άντε ένα κρασί στο δείπνο. Έπρεπε να καθαρίσω λίγο ώστε να χτίσω ξανά την σχέση μου με την οικογένειά μου και να επιστρέψω στις υγιεινές συνήθειες. Αρχισα δίαιτα, σωστό ύπνο, προπόνηση… Το ότι πέρασα κορονοϊό με βοήθησε σε όλο αυτό».

Ο Κύργιος παραδέχτηκε ότι απογοήτευσε πολύ κόσμο και είπε πως είχε «επεισόδια» όπου «έκοβα και έκαιγα το κορμί μου».

«Υπήρχε μία φάση που πραγματικά σιχαινόμουν την ζωή μου. Έκανα χαρακιές, καιγόμουν, απλά ηλίθια γαμ…α σκ..τα. Οτι δεν σε σκοτώνει όμως σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο Αυστραλός τονίζοντας ότι αισθανόταν ως ένα «μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία».

 

Τελευταία Νέα