Ναδάλ: Επέστρεψε με νίκη στη Μαδρίτη

Newsroom
Ναδάλ: Επέστρεψε με νίκη στη Μαδρίτη
Ο Ράφαελ Ναδάλ επέστρεψε στη δράση έπειτα από ενάμιση μήνα και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Όπεν της Μαδρίτης.

Ο Ράφαελ Ναδάλ επέστρεψε δυνατός στην αγαπημένη του επιφάνεια και μπήκε με νίκη στο χωμάτινο Όπεν της Μαδρίτης. Ο 36χρονος Ισπανός νίκησε Σέρβο, Μίομιρ Κετσμάνοβιτς με 6-1, 7-6(4) και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Masters της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Ναδάλ έπαιξε έπειτα από ενάμιση περίπου μήνα και μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον θώρακα και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση για τη συνέχεια της σεζόν στο χώμα. Αυτή ήταν η 21η νίκη για τον Ναδάλ μέσα στο 2022 και τώρα θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νταβίντ Γκοφάν και Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσουλπ.

Πέντες φορές πρωταθλητής στη Μαδρίτη, ο Ναδάλ χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να τελειώσει τον αγώνα στο 2ο σετ, μετρώντας πλέον 55 νίκες σε 68 αγώνες στο Όπεν της Μαδρίτης.


Νίκη για τον Ζβέρεφ, αποκλεισμός για Ρουντ

Επιτυχημένο ξεκίνημα έκανε νωρίτερα και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός νίκησε τον Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς με 4-6, 6-4, 6-4 στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου, σε αγώνα που είχε διάρκεια δύο ώρες και 18 λεπτά. Ένας εκ των Λορέντσο Μουζέτι και Σεμπάστιαν Κόρντα θα είναι ο επόμενος αντίπαλος για τον Ζβέρεφ στο δρόμο για τα προημιτελικά.

Αντίθετα εκτός συνέχειας από το Όπεν της Μαδρίτης έμεινε ένα από τα ισχυρά ονόματα ο Κάσπερ Ρουντ. Ο Νορβηγός, Νο5, ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Σέρβο, Ντούσαν Λάγιοβιτς (Νο77) με 7-6(7), 2-6, 6-4 γνωρίζοντας την 4η ήττα σε οκτώ αγώνες στο χώμα.

 

Τελευταία Νέα