Ναδάλ - Φέντερερ: Η «μάχη των επιφανειών» που έμεινε στην ιστορία (vid)

Newsroom
Ναδάλ - Φέντερερ: Η «μάχη των επιφανειών» που έμεινε στην ιστορία (vid)
Πέρασαν 15 χρόνια από την ημέρα που Φέντερερ και Ναδάλ έδωσαν τον πιο ξεχωριστό αγώνα της καριέρας τους στην Μαγιόρκα.

Χρειάστηκαν 19 ημέρες, 1,6 εκατομμύρια δολάρια και αμέτρητες ώρες δουλειάς, για να διεξαχθεί στη Μαγιόρκα ο πιο ξεχωριστός αγώνας τένις μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Ραφαέλ Ναδάλ.

Πριν 15 χρόνια, στις 2 Μαΐου του 2007, ο Ρότζερ προσκλήθηκε από τον Ναδάλ στην Μαγιόρκα για την «μάχη των επιφανειών».

Ο Ελβετός μετρούσε 48 σερί νίκες στο γρασίδι και πέντε χρόνια αήττητος, ενώ ο Ναδάλ είχε 72 σερί νίκες στο χώμα, όντας αήττητος για τρεις σεζόν.

Αυτά τα σερί έφεραν ένα debate εκείνη την εποχή για το ποιος είναι ο καλύτερος και οι δύο θρύλοι του τένις συμφώνησαν να δοκιμάσουν να παίξουν σε ένα court που θα ήταν το μισό γρασίδι και το άλλο μισό χωμάτινο.

«Είμαστε κυρίαρχοι στις δύο επιφάνειες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα έχει την καλύτερη τακτική. Ο κόσμος μιλάει γι αυτό το event καιρό τώρα» έλεγε πριν τον αγώνα ο Φέντερερ.

Ο αγώνας ξεκίνησε και ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-5. Ο Φέντερερ ισοφάρισε κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 6-4, ενώ το τρίτο και καθοριστικό πήγε στο tie break όπου πιο ψύχραιμος στο τέλος ο Ναδάλ το πήρε με 12-10 και μαζί και τη νίκη.

«Ηταν ωραία εμπειρία, αν και πριν το ματς φοβόμουν ότι θα είναι σκέτη καταστροφή γιατί ένιωθα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε στο court» ανέφερε στο τέλος του ξεχωριστού αυτού αγώνα ο Ναδάλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα