Σάκκαρη - Κασάτκινα 1-2: Επτά σερί χαμένα γκέιμ έφεραν τον αποκλεισμό

Σάκκαρη - Κασάτκινα 1-2: Επτά σερί χαμένα γκέιμ έφεραν τον αποκλεισμό
Η Μαρία Σάκκαρη χάνοντας επτά διαδοχικά γκέιμ από την Ντάρια Κασάτκινα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μένοντας τελικά εκτός συνέχειας από το Όπεν της Μαδρίτης.

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να πήρε το 1ο σετ από την Ντάρια Κασάτκινα, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τη Ρωσίδα να κυριαρχεί με 3-6, 6-3, 6-1 και να προκρίνεται στη φάση των «16» του Όπεν της Μαδρίτης.

Η Ρωσίδα παίκτρια πέτυχε την 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στη Σάκκαρη στο tοur, φθάνοντας σε μια άνετη στον τέλος επικράτηση, που ούτε η ίδια θα φανταζόταν.

Από το 7ο γκέιμ του β' σετ η 25χρονη Ρωσίδα έτρεξε ένα απρόσμενο σερί 7-0 στα γκέιμ, που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα: Από το 3-3 στο β' σετ η Κασάτκινα έφθασε να να προηγείται 4-0 στο 3ο! Η Σάκκαρη έχοντας ξεμείνει κυρίως από ψυχολογικές δυνάμεις, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κυριαρχία της Κασάτκινα για να έρθει αυτό το 6-1 και μαζί ο αποκλεισμός.

17-4 οι winners στο 1ο σετ

Και όμως ο αγώνας για τη φάση των «32» είχε αρχίσει εντελώς διαφορετικά για την κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια. Πετυχαίνοντας με την πρώτη ευκαιρία στο 2ο γκέιμ. και κρατώντας το σερβίς της προηγήθηκε 3-0 στο εναρκτήριο γκέιμ. Χωρίς να δώσει ούτε μια ευκαιρία στην Κασάτκινα για μπρέικ η Σάκκκαρη διατήρησε με άνεση τη διαφορά των τριών γκέιμ, φθάνοντας στο 6-3 σε 42 λεπτά. Το σημαντικό στοιχείο σε αυτό το διάστημα η συντριπτική υπεροχή της Ελληνίδας στους winners, 17-4!


Η τρομερή μάχη στο 9ο γκέιμ

Η Σάκκαρη δεν εκμεταλλεύτηκε τη μια ευκαρία για μπρέικ που είχε στο εναρκτήριο γκέιμ του 2ου σετ. Η Κασάτκινα άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, με τις δύο παίκτριες εύκολα ή δύσκολα να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι το 4-3 υπέρ της Κασάτκινα.

Εκεί έγινε η πρώτη ζημιά για τη Σάκκαρη, η Κασάτκινα βρέθηκε στο 0-40 και στις πρώτες ευκαιρίες για μπρέικ στο παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή, έκανε το 5-3 για να ακολουθήσει ένα καθοριστικό γκέιμ, με την Κασάτκινα να χάνει δύο set point, τη Σάκκαρη ισάριθμες ευκαρίες για μπρέικ, με τη Ρωσίδα εν τέλει να το κατακτά, να παίρνει το σετ 6-3 (47'). Η Σάκκαρη χωρίς να το πολυκαταλάβει, δέχθηκε διαδοχικά μπρέικ, με την Κασάτκινα να φθάνει στο 4-0 και ουσιαστικά να τελειώνει τον αγώνα.

ΚΑΣΑΤΚΙΝΑ

Η Κασάτκινα πέτυχε τη 2η νίκη της απέναντι σε παίκτρια του Top 5 μέσα στη σεζόν, ενώ είναι η πρώτη νίκη της σε χωμάτινη επιφάνεια μετά το 2018 απέναντι σε παίκτρια του Top 10, η τελευταία ήταν επί της Καρολίν Βοζνιάκι στο γαλλικό Όπεν. Επόμενη αντίπαλό της θα είναι η Σάρα Σορίμπες Τόρμο, με την 25χρονη Ισπανίδα να νικά τη Ναόμι Οσάκα 6-3, 6-1 και να αποθεώνεται.

 

Τελευταία Νέα