Αλκαράθ στο Gazzetta: «Εγώ θέλω να ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο»

Αλκαράθ στο Gazzetta: «Εγώ θέλω να ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο»
Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε στο Gazzetta για τους επόμενους στόχους του, τον Στέφανο Τσιτσιπά και το Roland Garros, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο του Grand Slam.

Είναι το πιο... καυτό όνομα στο τένις αυτή τη στιγμή. Ο Κάρλος Αλκαράθ στα 18 του χρόνια τρελαίνει κόσμο με τις εμφανίσεις του και ήδη χτίζει το δικό του φαν κλαμπ.
Ο νεαρός τενίστας ήρθε στην Ελλάδα για το Future Stars και έναν αγώνα επίδειξης με τον Χούμπερτ Χουρκάτζ, παρά την κούραση από τους δύο αγώνες στην Βαρκελώνη (όπου πήρε άλλη μία κούπα) και το ταξίδι που είχε να κάνει από την Ισπανία στην Αθήνα. Έφθασε το μεσημέρι στην Ελλάδα και απευθείας πήγε στο Τατόι για τον αγώνα που έγινε μπροστά σε ένα κατάμεστο κεντρικό court.

Το Gazzetta... έκλεψε δύο λεπτά από τον Ισπανό τενίστα και τον ρώτησε για τους επόμενους στόχους του, αλλά και τις μάχες με τον Στέφανο Τσιτσιπά.


*Μετά από ένα δύσκολο τουρνουά με διπλά παιχνίδια, έρχεσαι εδώ για έναν πιο... χαλαρό αγώνα.

«Είμαι λίγο κουρασμένος είναι η αλήθεια μετά από δύο παιχνίδια σε τέσσερις ώρες με ένταση, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα γι αυτον τον αγώνα επίδειξης με τον Χούμπι (Χουρκάτζ), αλλά και για να μας δουν τα νέα παιδιά σε ένα σημαντικό τουρνουά».

*Διπλά παιχνίδια στη Βαρκελώνη και το ένα με τον Τσιτσιπά, με τον οποίο έχεις 3 στα 3. Τι είναι αυτό στο παιχνίδι σου που θεωρείς ότι τον δυσκολεύει; Και τι σημαίνει για ένα νέο παιδί να κερδίζει παίκτες του Top 10 με τόση συχνότητα;

«Πάντα ήθελα να παίζω με τους καλύτερους και ο Στέφανος είναι ένας από αυτούς. Δεν χωρά αμφιβολία. Το ότι τον κερδίζω σημαίνει πως παίζω καλό τένις. Νομίζω ότι το στιλ παιχνιδιού μου τον έχει πληγώσει, αν μπορώ να το πω αυτό. Το παιχνίδι του εννοώ. Ελπίζω να έχουμε περισσότερες μάχες στο μέλλον».

ΑΛΚΑΡΑΘ

*Το να μπαίνεις στο Τop 10 την ίδια ημέρα και στο ίδιο τουρνουά που το κατάφερε ο Ναδάλ στην ίδια ηλικία, σε αγχώνει;

«Είναι κάτι που δεν φανταζόμουν. Και τι σύμπτωση να γίνει στο ίδιο τουρνουά! Το να είμαι στο Top 10 με αυτόν τον τρόπο είναι εκπληκτικό. Τι να πω; Για τις συγκρίσεις, εγώ θέλω να ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο, να συνεχίσω την δουλειά και αυτή να μιλήσει. Ο Ράφα ήταν σίγουρα το ίνδαλμά μου από τότε που άρχισα να βλέπω τένις».

*Έχεις ήδη πετύχει στόχους που έθεσες όπως το Τοπ 15. Τώρα ήρθε η ώρα για ένα Grand Slam; Στο Roland Garros;

«Στο Ρολάν Γκαρός πάω με καλή ψυχολογία. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου να πάω μακριά. Είναι ένα τουρνουά με πολλούς παίκτες που παίζουν καλά. Θα διεκδικήσω τις πιθανότητες που έχω».

Στο τουρνουά εδώ θα παίζει κι άλλο μέλος της οικογένειας...

«Ναι, είναι και ο αδερφός μου στο τουρνουά. Είναι 10 ετών. Δουλεύει σκληρά και προσπαθεί να εξελιχθεί και χαίρομαι πολύ γι αυτό».


 

Τελευταία Νέα