Τένις: «Η απόφαση του Wimbledon θα υποκινήσει μίσος και μισαλλοδοξία»

Newsroom
Τένις: «Η απόφαση του Wimbledon θα υποκινήσει μίσος και μισαλλοδοξία»
Η ομοσπονδία τένις της Λευκορωσίας αντιδρά στην απόφαση του Wimbledon να αποβάλει τους αθλητές της.

Μαζί με την Ρωσία… κάηκε και η Λευκορωσία από το Wimbledon.

Λόγω της ανάμειξής τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι διοργανωτές του σπουδαίου grand slam αποφάσισαν να αποβάλλουν τους αθλητές τους, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας της χώρας.

Την ανακοίνωσή τους οι Λευκορώσοι αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή θα «υποκινήσει μίσος και μισαλλοδοξία»,προσθέτοντας ότι είναι σε διαδικασία αναζήτησης νομικής αντίδρασης για την απαγόρευση.

«Η ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Λευκορωσίας καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να αποκλείσουν τους Λευκορώσους και Ρώσους τενίστες. Τέτοιες καταστροφικές ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην επίλυση των συγκρούσεων, αλλά υποκινούν μόνο το μίσος και τη μισαλλοδοξία για εθνοτικούς λόγους» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Να τονιστεί ότι εξαιτίας της απόφασης, οι Σαμπαλένκα, Αζαρένκα, Ιβάσκα κ.α., δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Βρετανία για κανένα τουρνουά.

«Οι παράνομες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών τένις που αφορούν τους τενίστες μας υπονομεύουν τη φήμη αυτών των οργανισμών. Η διοίκηση της BTF εξακολουθεί να διαβουλεύεται με διεθνείς δικηγορικές εταιρείες για το αθλητικό δίκαιο και να αναπτύσσει μια στρατηγική που στοχεύει κυρίως στην προστασία των Λευκορώσων τενιστών σε όλο τον κόσμο και του τένις στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας γενικότερα» πρόσθεσε η Λευκορωσική ομοσπονδία τένις.

Να τονίσουμε ότι ήδη έχει αντιδράσει η ΑΤΡ και η WTA, ενώ και πολλοί αθλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αθλητών.

Ο Ρούμπλεφ μάλιστα, που είναι Ρώσος τενίστας, τόνισε ότι θα ήταν πιο σοφό τα χρηματικά έπαθλα που θα κέρδιζαν οι Ρώσοι τενίστες, να πήγαιναν στον λαό της Ουκρανίας για στήριξη, κίνηση που θα είχε περισσότερο νόημα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα