Εθνική Τένις Γυναικών: Βήμα ανόδου στο Billie Jean King Cup

Newsroom
Εθνική Τένις Γυναικών: Βήμα ανόδου στο Billie Jean King Cup
Η Ελλάδα κατέβαλε την αντίσταση της Νορβηγίας και πάει για άνοδο στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Οι Ελένη Χριστοφή και Δέσποινα Παπαμιχαήλ πήραν τη νίκη στο διπλό με τις Ούλρικε Εϊκέρι και Μαλένε Χέλγκο για να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο επί της Νορβηγίας και να φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στον στόχο της ανόδου στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Έπειτα από από μια μάχη τριών ωρών αγώνα, οι Χριστοφή και Παπαμιχαήλ κέρδισαν με 5-7, 6-4, 6-3 και έδωσαν στην Ελλάδα τη μεγάλη νίκη επί της Νορβηγίας με 2-1.

Ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Ελλάδας στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας της ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, που φιλοξενείται στο Βιερουμάκι της Φινλανδίας.

Το tie δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ελλληνιή ομάδα, καθώς η Μιχαέλα Λάκη ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από τη Χέλγκο με 6-4, 6-1. Στο δεύτερο παιχνίδι η Παπαμιχαήλ βρέθηκε ανέτρεψε το 2-6, 3-5 απέναντι στην Εϊκέρι και πήρε τη νίκη με 2-6, 7-5, 6-4, κρατώντας "ζωντανή" την Ελλάδα στη συνάντηση.


Η Ελλάδα θα επιχειρήσει να κάνει το επόμενο βήμα για την άνοδο στην 1η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup την Πέμπτη, όταν και θα αντιμετωπίσει την άλλη ομάδα του ομίλου, Αίγυπτο, που έχει στην αποστολή της την Μαγιάρ Σερίφ (Νο61).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα