Η Εθνική ομάδα τένις
13/04/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Στη Φινλανδία η Εθνική για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία

Η εθνική ομάδα γυναικών ξεκινάει σήμερα (13/04) τις υποχρεώσεις της για την δεύτερη κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η Εθνική μας ομάδα η οποία απαρτίζεται από τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο.172), Μάρθα Ματούλα (Νο.783), Μιχαέλα Λάκη (Νο.877) και Ελένη Χριστοφή (Νο.1070), και τον αρχηγό της ομάδας Νίκος Αλεξίου, θα διεκδικήσει την άνοδο στην 1η κατηγορία κόντρα σε δύο ομάδες από τις οποίες δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα απέναντι στην Αίγυπτο η «γαλανόλευκη» έχει δύο νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ έχει βγει νικήτρια στο μοναδικό tie με τη Νορβηγία. Την Αίγυπτο θα εκπροσωπήσουν η Mayar Sherif, η οποία είναι το Νο.1 στο τουρνουά και βρίσκεται στο Νο.61 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και οι Sandra Samir (No.420), Merna Refaat, Hala Hesham Ahmed και Rana Sherif Ahmed. Τη Νορβηγία θα εκπροσωπήσουν η Ulrikke Eikeri, No.283 στα μονά και Νο.50 στα διπλά, καθώς και οι Malene Helgo (No.337), Melanie Stokke (No.515) και Lilly Elida Haseth.

Από τις επτά ομάδες, οι δύο που συμμετέχουν στο τουρνουά θα ανεβούν στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup, ενώ δύο ομάδες θα υποβιβαστούν στην 3η κατηγορία.

Οσον αφορά την εθνική μας ομάδα, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Αίγυπτο και Νορβηγία, καθώς το 1995 τις συνάντησε στο Ναϊρόμπι της Κένιας με την «γαλανόλευκη» να επικρατεί με 3-0 νίκες της Αιγύπτου και με 2-1 της Νορβηγίας και πάλι στο πλαίσιο του 2ου Γκρουπ του-τότε-Fed Cup. Η δεύτερη φορά ήταν πριν από τρία χρόνια, με την Ελλάδα να επικρατεί στο Τατόι 2-1 με τις Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Μαρία Σάκκαρη των Ντόνα Άμπο Χαμπάγκα και Σάντρα Σαμίρ, αλλά στη συνέχεια να γνωρίζουν την ήττα στα διπλά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]