Τένις: Ερχονται αυστηρότερες ποινές για ανάρμοστη συμπεριφορά

Newsroom
Τένις: Ερχονται αυστηρότερες ποινές για ανάρμοστη συμπεριφορά
Η ΑΤΡ αποφάσισε να σκληρύνει τα μέτρα της κατά των τενιστών που βγαίνουν εκτός εαυτού κατά την διάρκεια αγώνων.

Το τελευταίο περιστατικό με την ρακέτα του Νικ Κύργιου φαίνεται πως ξύπνησε την ATP η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο αυστηρές ποινές κατά των τενιστών.

Τα διοικητικά όργανα της ομοσπονδίας, έκαναν γνωστό πως οι ποινές θα γίνουν περισσότερο σκληρές και μάλιστα θα επανεξετάσουν ορισμένες ποινές οι οποίες είτε ήταν πολύ επιεικείς, είτε αναλογικά λάθος (για την επίθεση στον διαιτητή ο Ζβέρεφ δέχτηκε μικρότερη ποινή απ’ ότι ο Κύργιος που πέταξε μία ρακέτα).

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελευταία καθώς δεν είναι μόνο ο Ζβέρεφ και ο Κύργιος, αλλά και ο Μπρούκσμπι παραλίγο να χτυπήσει ένα ball boy με την ρακέτα του.

«Θα ισχύουν άμεσα οι αλλαγές και καθώς κατευθυνόμαστε προς την χωμάτινη σεζόν, η ομάδα διαιτητών της ATP έχει λάβει οδηγίες για να κρατήσει αυστηρότερη στάση στην κρίση των παραβιάσεων του Κώδικα Συμπεριφορά» ανέφερε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι.

«Επιπλέον, πραγματοποιούμε μια αναθεώρηση του Κώδικα, καθώς και των πειθαρχικών διαδικασιών, για να διασφαλίσουμε ότι προβλέπει κατάλληλες και ενημερωμένες κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις και συχνούς παραβάτες. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε για να διατηρήσουμε τη φήμη και την ακεραιότητα του αθλήματός μας. Στους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη συχνότητα περιστατικών που περιλαμβάνουν αντιαθλητική συμπεριφορά. Αυτά τα περιστατικά προσδίδουν άσχημη εικόνα στο άθλημά μας. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει τους πάντες και στέλνει λάθος μήνυμα στους οπαδούς μας, ειδικά στους νεαρούς οπαδούς» πρόσθεσε.

 

Τελευταία Νέα