Τσιτσιπάς-Αλκαράθ 0-2: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Τσιτσιπάς-Αλκαράθ 0-2: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός
Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ και αποχαιρέτησε το Μαϊάμι Όπεν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και άρχισε καλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, με τον 19χρονο Ισπανό να επικρατεί με 7-5, 6-3 και να συνεχίζει στα προημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν,.

Ο 24χρονος τενίστας προηγήθηκε 5-2 στο 1ο σετ, αλλά μετά σαν να γύρισε ο διακόπτης του αγώνα. Ο Αλκαράθ με σερί επτά κερδισμένων γκέιμ, έφερε τα πάνω κάτω, προηγήθηκε 7-5, 2-0 βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση έπειτα από μια ώρα και 51 λεπτά.

Ιδανική αρχή, αλλά και 0-7

Αν και σπατάλησε τις τρεις πρώτες ευκαιρίες που είχε για μπρέικ στο 2ο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς το πέτυχε στο 6ο για το 4-2. Αμέσως μετά «έσβησε» τις τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ που είχε ο αντίπαλός του, πήγε στο 5-2 και έδειχνε έτοιμος να κλείσει το α' σετ υπέρ του.

Όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε σε μια στιγμή. Μία ευκαιρία έψαχνε ο Ισπανός, τη βρήκε στο 9ο γκέιμ, με το πρώτο του μπρέικ μείωσε σε 5-4, με τον Τσιτσιπά να χάνει τη συγκέντρωσή του και τον έλεγχο του αγώνα.

Ήταν το διάστημα απόλυτης κυριαρχίας του Αλκαράθ, όχι μόνο με σερί 5-0 πήρε 7-5 το 1ο σετ σε 58 λεπτά, αλλά απέναντι στο σαστισμένο Τσιτσιπά, άρχισε με μπρέικ το 2ο σετ και κρατώντας το σερβίς του πήρε προβάδισμα 2-0.

Πεταμένες ευκαιρίες


Ο Τσιτσιπάς μειώνοντας σε 2-1 σταμάτησε το σερί του Αλκαράθ και έδειχνε να αναθαρρύνει στην προσπάθεια να μείνει στον αγώνα. Όμως δύο χαμένα μπρέικ στο 4ο γκέιμ και ένα στο 6ο δεν έφεραν την ισοφάριση από πλευράς Τσιτσιπά.

Ο Αλκαράθ βγήκε από τη στενωπό, 4-2 και μετά κυριάρχησε ξανά, χρειάστηκε τέσσερα match point στο 9ο γκέιμ, όμως τελείωσε τον σετ με 6-3 και μαζί τον αγώνα για το 2 στα 2 επί του Τσιτσιπά στο tour.

 

Τελευταία Νέα