Σάκκαρη - Χαντάντ Μάια 1-2: Εφιαλτική εμφάνιση και πρόωρος αποκλεισμός στο Μαϊάμι

Σάκκαρη - Χαντάντ Μάια 1-2: Εφιαλτική εμφάνιση και πρόωρος αποκλεισμός στο Μαϊάμι
Σε κακή μέρα η Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Βραζιλιάνα Μάια με 2-1 σετ (4-6, 6-1, 6-2) και θα χάσει έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το χειρότερο ματς της χρονιάς κόντρα στην Μπεατρίς Χαντάντ Μάια. Ηττήθηκε με 2-1 σετ (4-6, 6-1, 6-2 σε 1 ώρα και 57 λεπτά) και βρέθηκε πρόωρα εκτός συνέχειας στο Μαϊάμι.

Το Νο3 του κόσμου είχε αρκετά προβλήματα στο σερβίς της (6 διπλά λάθη), αλλά και στην υποδοχή, ενώ τα αβίαστα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο στο δεύτερο σετ. Παρά την επικράτησή της στο πρώτο σετ, έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο και φανερά εκνευρισμένη ήταν εκτός αγώνα, χάνοντας εύκολα τα άλλα δύο σετ.

Ετσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη και θα την δούμε την Δευτέρα στο Νο4 καθώς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που πήρε πέρυσι με την συμμετοχή της στα ημιτελικά.

Με δυσκολία το 1-0 για την Σάκκαρη

Ιδανικά άρχισε το ματς για την Σάκκαρη καθώς έκανε break χάρη στα διπλά λάθη της αντιπάλου της και ένα δικό της φόρχαντ. Αβίαστο λάθος της Μάια έφερε το 2-0, με την Βραζιλιάνα να μειώνει σε 1-2 χάρη σε έναν άσο και μία χαμένη επιστροφή της Μαρίας.

Τα αβίαστα λάθη της Σάκκαρη έφεραν το break και την ισοφάριση για την Βραζιλιάνα, ωστόσο βρέθηκε ξανά με break πάνω η Ελληνίδα τενίστρια χάρη σε έναν πολύ όμορφο winner στη διαγώνιο.

Με ένα λάθος της Μάια ήρθε το 4-2 για την Σάκκαρη, αλλά η αντίπαλός της μείωσε σε 4-3 με ένα love service game που ήρθε από τα καλά της σερβίς.

Με έναν winner απάντησε στα love service game η Σάκκαρη κάνοντας το 5-3, ωστόσο η Μάια κράτησε το σερβίς της μειώνοντας σε 5-4.

Το Νο3 του κόσμου σέρβιρε για το πρώτο σετ και μετά από δύο ευκαιρίες, το κατέκτησε για να πάρει προβάδισμα 1-0 στο ματς.

Κακό δεύτερο σετ και 1-1

Με άσο άρχισε το δεύτερο σετ η Μάια που προηγήθηκε 1-0. Η Μαρία κράτησε δύσκολα το σερβίς της, με την Μάια να παίρνει προβάδισμα με 2-1.Το 3-1 ήρθε για την Βραζιλιάνα από αβίαστα λάθη της Σάκκαρη που βρέθηκε με break point στη συνέχεια, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, για να γίνει το εις βάρος της 4-1.

Τα νεύρα της Σάκκαρη από το μέτριο σερβίς της και τα λάθη στο φόρχαντ, έφεραν ακόμη περισσότερα αβίαστα λάθη και η Βραζιλιάνα έφτασε με break στο 5-1. Ιδιο το σκηνικό στο επόμενο game με την εκνευρισμένη Σάκκαρη να κάνει τρεις λάθος επιστροφές και να τελειώνει έτσι το χειρότερο σετ της φετινής της πορείας στο Tour.

Εφιαλτικό τρίτο σετ και αποκλεισμός

Αφού ηρέμησε η Σάκκαρη ξεκίνησε το τρίτο σετ με εξαιρετικά σερβίς, αναγκάζοντας την αντίπαλό της σε λάθος επιστροφές, για να κάνει το 1-0.

Με στοπ βολέ η πεισματάρα Βραζιλιάνα ισοφάρισε και έφτασε στη συνέχεια σε break point, το οποίο και έκανε με την δεύτερη προσπάθεια, χάρη στα διπλά και τα αβίαστα λάθη της Σάκκαρη.

Η Μάια έφτασε εύκολα στο 3-1, βάζοντας σε πολύ δύσκολη θέση την Ελληνίδα τενίστρια που έδειχνε απογοητευμένη από το παιχνίδι της. Η αντίπαλός της έφτασε σε τριπλό break point (0-40) και έκανε το 4-1, για να έρθει και το 5-1 εύκολα με ένα στοπ βολή.

Η Σάκκαρη μείωσε σε 5-2, αλλά η Βραζιλιάνα τελείωσε το ματς που εξελίχθηκε σε εφιάλτης για την Ελληνίδα τενίστρια.

 

Τελευταία Νέα