Λι - Σάκκαρη 0-2: Δυναμική αρχή στην Ντόχα

Newsroom
Λι - Σάκκαρη 0-2: Δυναμική αρχή στην Ντόχα
Η Μαρία Σάκκαρη υπέταξε την Αν Λι και συνεχίζει στη φάση των «16» στην Ντόχα, επόμενο εμπόδιο η Τζέσικα Πέγκουλα.

Η Μαρία Σάκκαρη στα κρίσιμα σημεία είχε την ψυχραιμία και την ποιότητα να ανταπεξέρθει στις δυσκολίες και επικρατώντας της Αμερικανίδας, Αν Λι με 6-3, 6-3 προκρίθηκε στη φάση των «16» στον όπεν του Κατάρ, στην Ντόχα.

H 27χρονη Ελληνίδα εννέα ημέρες μετά τον τελικό στην Αγία Πετρούπολη, πήρε μια πανάξια πρόκριση με αντίπαλο την 21χρονη Αμερικανίδα, κινεζικής καταγωγής, την οποία αντιμετώπισε για πρώτη φορά στο tour.

H Σάκκαρη προκρίθηκε στη φάση των «16» στο 500άρι WTA της Ντόχα και τώρα θα βρει απέναντί της, ένα πιο υψηλό εμπόδιο, την Τζέσικα Πεγκούλα. Ο αγώνας με την Αμερικανίδα θα γίνει την Τετάρτη (23/2) στο δεύτερο γήπεδο των εγκαταστάσεων το Grandstand 1. Θα είναι ο δεύτερος αγώνας του προγράμματος και θα αρχίσει γύρω στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Απέναντι στην Αν Λι η Σάκκαρη επέβαλε από την αρχή το παιχνίδι της. Τη βοήθησε το γρήγορο μπρέικ στο 3ο γκέιμ για το 2-1, με την κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια να προηγείται 3-1 και 4-2 για να φθάσει με άνεση στην κατάκτηση του α' σετ με 6-3 σε 34 λεπτά.

Ιδανικά άρχισε και το 2ο σετ, μπρέικ και προβάδισμα με 2-0 για τη Σάκκαρη. Εκεί ήρθε η αντίδραση από τη Λι, με δύο σερί μπρέικ προσπέρασε με 3-2, δημιουργώντας στιγμιαίο εκνευρισμό στη Σάκκαρη. Όμως μέτρησε η εμπειρία της, απάντησε με μπρέικ, κράτησε μετά το σερβίς και η τάξη είχε επανέλθει, 4-3. Η Σάκκαρη είχε βρει την ηρεμίας της, τελειώνοντας το σετ 6-3 και μαζί τον αγώνα.

 

Τελευταία Νέα