Σάκκαρη - Ποτάποβα 2-0: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στους «16» (vid)

Φώτης Καρακούσης
Σάκκαρη - Ποτάποβα 2-0: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στους «16» (vid)
Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης επικρατώντας με 2-0 της Ποτάποβα.

Έχοντας απέναντί της την Αναστασία Ποτάποβα, νούμερο 75 στον κόσμο, η Μαρία Σάκκαρη ήταν το φαβορί για πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που είναι και νούμερο 1 του ταμπλό στο συγκεκριμένο τουρνουά, κατάφερε να πάρει την πρόκριση επικρατώντας με 2-0 (6-4, 6-4), μια πρόκριση που μόνο εύκολα δεν ήρθε. Σημασία έχει βέβαια η νίκη που φέρνει την Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο και τους «16», όπου και θα αντιμετωπίσει την Κατερίνα Αλεξάντροβα επίσης από την Ρωσία.

Εντυπωσιακό 5-0 και επιστροφή από το 1-4

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που ειδικά στο ξεκίνημα ήταν κάκιστο για την Μαρία Σάκκαρη με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στα δυνατά χτυπήματα της Ποτάποβα. Η Ρωσίδα με όπλο το bakchand μπόρεσε να φτάσει στο σημείο να προηγηθεί με 4-1, δείχνοντας έτοιμη για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Στο διάστημα αυτό η Σάκκαρη σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να πιέσει στο σερβίς που είναι και το μεγάλο της όπλο.

Αυτό ακριβώς έκανε μετά το 1-4. Η πίεση της Σάκκαρη κατάφερε να αποφέρει καρπούς και με ένα εντυπωσιακό 5-0 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που θυμίζουμε πως πριν από την έναρξη του τουρνουά ανέβηκε μία θέση και πλέον είναι στο 7 της Παγκόσμιας κατάταξης, μπόρεσε να πάρει το σετ και να κάνει το 1-0, παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν τα παράτησε η Ρωσίδα και πίεσε και στο δεύτερο

Με την ψυχολογία υπέρ της η Σάκκαρη μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο σετ και έκανε με το καλημέρα μπρέικ στο σερβίς της Ποτάποβα. Η Ρωσίδα από την πλευρά της έδειξε πως δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα και κατάφερε να προηγηθεί με 3-2 συνεχίζοντας να βάζει δύσκολα στην Σάκκαρη με τα δυνατά της χτυπήματα. Όλα τελείωσαν στο 4-4, όταν αρχικά η Μαρία έκανε το μπρέικ και στην συνέχεια κράτησε το σερβίς για να πάρει τη νίκη επικρατώντας και στο 2ο σετ με 6-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα