ATP Cup 2022: Πρεμιέρα το Σάββατο με «μάχη» Τσιτσιπά - Χούρκατς στο Σίδνεϊ

Newsroom
ATP Cup 2022: Πρεμιέρα το Σάββατο με «μάχη» Τσιτσιπά - Χούρκατς στο Σίδνεϊ
Η Ελλάδα απέναντι στην Πολωνία την Πρωτοχρονιά στο Σίδνεϊ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς.

Αρχίζει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η 3η έκδοση του ATP Cup στο οποίο συμμετέχουν 12 εθνικές ομάδες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Η ομάδα μας είναι στον Δ' όμιλο μαζί με την Πολωνία, την Αργεντινή και την Γεωργία και θα ψάξει την πρωτιά που θα την στείλει στα ημιτελικά.

Η πρεμιέρα για την Ελλάδα έχει ως αντίπαλο την Πολωνία. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στην Ken Rosewall Arena το πρωί (08:30, Ελλάδος) και θα μεταδοθούν από το Novasports Prime.

Στις 08:30 το πρόγραμμα θα ανοίξει ο αγώνας του Μιχάλη Περβολαράκη με τον Καμίλ Μαϊτσρτζάκ και αμέσως μετά θα δούμε τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον Χούμπερτ Χούρκατς.

Θα ακολουθήσει και αγώνας στο διπλό.

Αγώνας Νο9

Το παιχνίδι ανάμεσα στο Νο4 κόσμου (Τσιτσιπάς) και στο Νο9 (Χούρκατς) θα είναι το 9ο της ιστορίας τους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 6-2 νίκες. Στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Miami Open (προημιτελικός) ο Χούρκατς επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε τον τίτλο!

Θα είναι ο πρώτος αγώνας τους στην Αυστραλία. Όλα τα παιχνίδια έχουν διεξαχθεί σε σκληρή επιφάνεια.

Την ομάδα της Ελλάδος που προπονεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς αποτελούν εκτός από τον Στέφανο, ο αδελφός του Πέτρος αλλά και οι Μιχάλης Περβολαράκης, Αριστοτέλης Θάνος και Μάρκος Καλοβελώνης.

Οι όμιλοι και οι top-10

Στον Α' όμιλο είναι η Σερβία (χωρίς τον Τζόκοβιτς), η Ισπανία (χωρίς τον Ναδάλ), η Χιλή και η Νορβηγία (Κάσπερ Ρουντ). Στον Β' όμιλο είναι η Ρωσία (Μεντβέντεφ), η Ιταλία, η Γαλλία και η Αυστραλία.

Στον Γ' είναι η Γερμανία (Ζβέρεφ), ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ. Από τους top-10 στο ATP Cup συμμετέχουν οι: Μεντβέντεφ (Ρωσία), Ζβέρεφ (Γερμανία), Τσιτσιπάς (Ελλάδα), Μπερετίνι (Ιταλία), Σίνερ (Ιταλία), Ρουντ (Νορβηγία), Χούρκατς (Πολωνία).

Από την Αργεντινή που είναι στον όμιλο της Ελλάδος κορυφαίος παίκτης είναι ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν και από την Γεωργία ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι,

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το πρόγραμμα της πρεμιέρας (Σίδνεϊ, +9 ώρες).

Σερβία και Ρωσία οι νικητές

Το ATP Cup ξεκίνησε το 2020 σε τρεις πόλεις (Μπρισμπέιν, Περθ, Σίδνεϊ) της Αυστραλίας με την συμμετοχή 24 ομάδων.

Πρώτη νικήτρια ήταν η Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς η οποία στον τελικό επικράτησε με 2-1 της Ισπανίας του Ναδάλ με τον Σέρβο να κερδίζει με 2-0 σετ τον Ισπανό!

Το 2021 το τουρνουά διεξήχθη στη Μελβούρνη και το κατέκτησε η Ρωσία. Η ομάδα του Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε με 2-0 στον τελικό της Ιταλίας.

 

Τελευταία Νέα