Davis Cup: Μετακομίζουν οριστικά στο Αμπου Ντάμπι οι τελικοί

Newsroom
Davis Cup: Μετακομίζουν οριστικά στο Αμπου Ντάμπι οι τελικοί
Την επόμενη εβδομάδα επικυρώνεται η συμφωνία με την Kosmos και η τελική φάση του Davis Cup πάει στο Αμπου Ντάμπι για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Ζεράρ Πικέ τα κατάφερε και την επόμενη εβδομάδα η ITF ανακοινώνει πως από του χρόνου η τελική φάση του Davis Cup μετακομίζει στο Αμπου Ντάμπι.

Η εταιρία του άσου της Μπαρτσελόνα που διοργανώνει αθλητικά -και όχι μόνο- event, τα βρήκε σε όλα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του τένις και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα εγκριθεί η πρόταση από το διοικητικό συμβούλιο και την Κυριακή θα ανακοινωθεί και επίσημα, λίγο πριν τον φετινό τελικό.

Από του χρόνου αλλάζει το format καθώς οι 16 φιναλίστ θα αγωνιστούν σε δύο φάσεις. Η μία θα είναι η φάση των γκρουπ που θα γίνει σε τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις και η άλλη τα νοκ άουτ και ο τελικός που θα γίνει στο Αμπου Ντάμπι για μία πενταετία.

Η απόφαση έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις σε τενίστες και ομοσπονδίες καθώς θεωρούν υποβάθμιση της διοργάνωσης την μετακόμιση του τουρνουά στην Μέση Ανατολή. Οι εθνικές ομάδες παίζουν σε «ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα αυτό το τουρνουά και θεωρούν πως αυτό θα χαλάσει βγάζοντας εκτός Ευρώπης τους τελικούς.

Παράλληλα, τονίζουν και θέματα με τα ταξίδια που θα πρέπει να γίνουν από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή, τα οποία θα δυσκολέψουν την κατάσταση καθώς θα χαθούν σημαντικές ώρες ξεκούρασης και μέσα σε ένα 48ωρο θα πρέπει να προσαρμοστούν σε εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε σχέση με αυτές που επικρατούν στην Ευρώπη στα τέλη Νοέμβρη.

 

Τελευταία Νέα