To Davis Cup πάει στο Αμπου Ντάμπι για πέντε χρόνια

Newsroom
To Davis Cup πάει στο Αμπου Ντάμπι για πέντε χρόνια
Η ITF και η Kosmos του Ζεράρ Πικέ, κλείνουν 5ετη συμφωνία για να διεξαχθεί η τελική φάση του Davis Cup στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Ζεράρ Πικέ δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα στον χώρο του τένις και ετοιμάζεται να κλείσει ένα μεγάλο deal που αφορά το Davis Cup.

H εταιρία του, η Kosmos, είναι σε συζητήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις και την άλλη εβδομάδα στην Μαδρίτη αναμένεται να οριστικοποιήσουν μία συμφωνία, η οποία θα στείλει για τα επόμενα πέντε χρόνια την τελική φάση του Davis Cup στο Αμπου Ντάμπι.

Η συμφωνία θα αφορά από το 2022 ως το 2027. Η Kosmos έχει κλείσει 25ετη συμφωνία (με κόστος άνω των 3 δις) με την ITF και η πρόταση για να πάει η τελική φάση στο Αμπου Ντάμπι έχει οικονομικό κίνητρο. Η εταιρία του Πικέ έχει χάσει σημαντικό ποσοστό των κερδών λόγω φόρων που πληρώνει στην ITF για την ανάπτυξη του αθλήματος και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αυτό το ποσοστό θα είναι κατά πολύ μικρότερο. Συν το γεγονός ότι οι Αραβες επενδύουν στον αθλητικό τουρισμό, η Kosmos θέλει να στείλει εκεί το τουρνουά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 2019 η εταιρία έχασε δεκάδες εκατομμύρια και θέλει να ρεφάρει. Η κίνηση αυτή ωστόσο έχει αρκετά αρνητικά. Ηδη αντιδρούν παίκτες καθώς δεν θεωρούν καλή ιδέα στο τέλος της σεζόν να πάνε να παίξουν στην Μέση Ανατολή. Και το ενδεχόμενο να μην κατέβουν τα μεγάλα αστέρια, θα προκαλέσει νέα ζημιά στην διοργάνωση και στην τσέπη της εταιρίας του Πικέ.

Ένα άλλο αρνητικό είναι πως η διοργάνωση στο Αμπου Ντάμπι θα διαρκέσει 12 ημέρες, πράγμα που σημαίνει πως μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη θα πρέπει να παίζουν τένις, την ίδια περίοδο μάλιστα που στην περιοχή (στο γειτονικό Κατάρ) θα διεξάγεται το Μουντιάλ.

Παράλληλα, αυτό που ανησυχεί την ITF είναι η προσέλευση του κοινού που δεν γεμίζει ούτε στο Tour τις κερκίδες, αλλά και η «ψυχρή» κερκίδα που επικρατεί στους αγώνες, καθώς ο κόσμος δεν δείχνει τον ενθουσιασμό του εύκολα.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα