Στέφανος Τσιτσιπάς: Που θα τον δούμε στο 2022

Newsroom
Στέφανος Τσιτσιπάς: Που θα τον δούμε στο 2022
Το πρόγραμμα του Στέφανου Τσιτσιπά από την αρχή του 2022 έως και το Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα μέσα Δεκεμβρίου αρχίζει προπονήσεις στο Ντουμπάι προκειμένου τον Ιανουάριο να είναι έτοιμος για την μεγάλη του επιστροφή στην Αυστραλία.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αγκώνα αλλά ο γιατρός και το επιτελείο του θεωρούν πως θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις σε δυο εβδομάδες.

Που θα δούμε όμως στο 2022 τον Στέφανο Τσιτσιπά;

Η σεζόν στην Αυστραλία

Από τα τουρνουά της Αυστραλίας ο Έλληνας τενίστας έχει δηλώσει ότι θα παίξει στο ATP Cup το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 1-9/1 με την συμμετοχή εθνικών ομάδων.

Μπορεί να επιλέξει εάν χρειαστεί και ένα τουρνουά στη Μελβούρνη ενώ το Australian Open είναι προγραμματισμένο για τις 17-30/1 με τον Στέφανο να έχει φτάσει το 2021 για 2η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά.

Επιστροφή στην Ευρώπη

Μετά από το Australian Open έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή του σε τρία τουρνουά μέσα στον Φεβρουάριο. Είναι το 500αρι του Ρότερνταμ το οποίο θα ξεκινήσει στις 7/2.

Εν συνεχεία θα πάει στη Μασσαλία εκεί όπου στις 14/2 αρχίζει το Open 13. Ένα τουρνουά που έχει κερδίσει ο Έλληνας και το 2019 και το 2020.

Πέρσι ταξίδεψε στο Μεξικό για να παίξει στο 500αρι στο Ακαπούλκο και έφτασε έως τον τελικό όπου και ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Αρχίζει στις 21/2/22 και έχουν "τσεκάρει" ήδη τη συμμετοχή τους τόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όσο και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Συνεχίζοντας στις ΗΠΑ

Το 2022 το καλεντάρι έχει και πάλι τα 2 Masters των ΗΠΑ τον Μάρτιο. Από τις 7 έως τις 20/3 θα αγωνιστεί στο Indian Wells στην Καλιφόρνια ενώ στις 23/3 αρχίζει το Miami Open.

Στην Καλιφόρνια έφτασε στο 2021 έφτασε στους "8" και αποκλείστηκε από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι ενώ εκεί σταμάτησε και η πορεία του στο Miami Open 2021 με την διαφορά ότι τον άφησε εκτός τετράδας ο Χούμπερτ Χούρκατς.

Η χωμάτινη σεζόν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος στο χώμα και σ' αυτή τη σεζόν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς του. Το 2021 έφτασε σε τελικό στο Roland Garros, κατέκτησε το Monte Carlo Masters, έφτασε σε τελικό στο Barcelona Open και κέρδισε το Lyon Open.

Το 2022 σίγουρα θα τον δούμε στο Monte Carlo (10/4) αφού θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του ενώ λογικά θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη εκεί όπου έχει 2 τελικούς (2018, 2021) και ισάριθμες ήττες από τον Ναδάλ.

Το Barcelona Open αρχίζει στις 18/4. Ακολουθούν δυο Masters. Το Madrid Open (1/5) και το Rome Open (8/5) ενώ η χωμάτινη σεζόν κλείνει στις 22/5 με την έναρξη του Roland Garros.

Φυσικά μπορεί ο Έλληνας τενίστας στη διαδρομή του από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο να προσθέσει και κάποιο άλλο τουρνουά ανάλογα με την πορεία του και τα "θέλω" του.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα