Ροντ Λέιβερ: Ο πρώτος τενίστας που "έσπασε" το φράγμα του 1 εκατ. δολαρίων (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ροντ Λέιβερ: Ο πρώτος τενίστας που "έσπασε" το φράγμα του 1 εκατ. δολαρίων (vids)
Ο Ροντ Λέιβερ που ζει και βασιλεύει στην Αυστραλία έγινε το 1971 ο πρώτος τενίστας που "σπάει" το φράγμα του 1 εκατ. δολαρίων στην open era.

Πριν από 50 χρόνια ο Ροντ Λέιβερ έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία της open era στο τένις ανδρών που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 εκατ. σε εισπράξεις από νίκες σε τουρνουά.

H open era ξεκίνησε δειλά το 1968 και ο Αυστραλός τενίστας με το "φαρμακερό" αριστερό χέρι τα κατάφερε 2,5 χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 1971.

Τελείωσε τη χρονιά έχοντας εισπράξει το ποσό ρεκόρ των 292, 717 δολαρίων και "έσπασε" το φράγμα.

Ο Ροντ Λέιβερ που είναι σήμερα 83 ετών και ζει στην Αυστραλία έχοντας δώσει το όνομα του στο κεντρικό κορτ του Australian Open είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει 4 Grand Slam μέσα σε μια χρονιά και μάλιστα δυο φορές.

Το πέτυχε το 1962 αλλά και το 1969. Τότε το Australian Open παίζονταν όπως και το Wimbledon σε γρασίδι! Ο θρυλικός Λέιβερ που επίσης έχει δώσει το όνομα του στο Laver Cup συνεχίζει στα 83 του να ταξιδεύει ανά τον κόσμο.

Στο Λονδίνο για το Wimbledon, στη Νέα Υόρκη για το US Open και στην Βοστώνη για το Laver Cup. Τελείωσε την καριέρα του με 11 Grand Slam τα οποία κατέκτησε κυρίως στην ερασιτεχνική περίοδο.

Από το 1960 έως το 1969 κέρδισε 3 φορές το Australian Open, 2 το Roland Garros, 4 το Wimbledon και 2 το US Open. Κατέκτησε 198 τίτλους, τους 72 στην open era ενώ ήταν Νο1 κόσμου όταν δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η επαγγελματική περίοδος.

Τις επιδόσεις του (4 Grand Slam σε μια χρονιά Χ 2 χρονιές) τις έχουν πλησιάσει οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά κανείς δεν κατάφερε να τον ... ισοφαρίσει.

@Photo credits: Twitter Wimbledon
 

Τελευταία Νέα