Βιλάντερ: «Ο Φέντερερ πρέπει να κάνει μια επανεκτίμηση της πραγματικότητας»

Newsroom
Βιλάντερ: «Ο Φέντερερ πρέπει να κάνει μια επανεκτίμηση της πραγματικότητας»
Ο Σουηδός πρώην τενίστας, Ματς Βιλάντερ, θεωρεί πως όταν επιστρέψει στα court ο Ρότζερ Φέντερερ, θα πρέπει να εκτιμήσει διαφορετικά την κατάσταση, καθώς η νέα γενιά έχει φτάσει για τα καλά.

Την άποψη πως ο Ρότζερ Φέντερερ θα χρειαστεί να κάνει «εκτίμηση της πραγματικότητας» όταν επιστρέψει στο Tour έκανε ο Ματς Βιλάντερ.

Ο πρώην τενίστας από την Σουηδία και νυν σχολιαστής αγώνων στο Eurosport, θεωρεί πολύ δύσκολο το εγχείρημα του Φέντερερ να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο και τόνισε πως θα πρέπει ο Ελβετός να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να επιστρέψει. Νομίζω ότι αφού συνεχίζει να το λέει ο ίδιος, προφανώς έχει ως στόχο να επιστρέψει. Νομίζω όμως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι τύποι γίνονται πολύ καλοί. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ παίζουν τεράστια παιχνίδια. Και φυσικά, ο Φέντερερ έχει το σερβίς του, αλλά πόσο μεγάλο όπλο είναι ένα σερβίς του Ρότζερ Φέντερερ σε σύγκριση με αυτό του Ζβέρεφ ή του Μεντβέντεφ; Νομίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματική εκτίμηση της πραγματικότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 40χρονος πλέον Φέντερερ έκανε διπλή επέμβαση στο γόνατο την τελευταία διετία και μέσα στο 2021 κατάφερε να παίξει μόλις 13 ματς. Μετά τον νέο του τραυματισμό στο Wimbledon αποσύρθηκε και έκανε νέα επέμβαση, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται να επιστρέψει ως την ίδια διοργάνωση του 2022, δηλαδή ένα χρόνο μετά.

«Δεν νομίζω ότι ο Φέντερερ θα παίξει πάρα πολλούς αγώνες στο Tour. Συνειδητοποιεί ότι έχει ακόμα ευκαιρίες να κερδίσει -- ίσως όχι ένα Grand Slam, ίσως όχι έναν τελικό -- αλλά τρεις ή τέσσερις αγώνες. Νομίζω ότι για αυτόν αξίζει τον κόπο να επιστρέψει. Θα γνωρίζει εάν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός όταν βγει στο γήπεδο για τουλάχιστον έναν αγώνα δύο ή τριών σετ με παίκτες όπως ο Ζβέρεφ και ο Μεντβέντεφ» σχολίασε ο Βιλάντερ, κάτοχος 7 grand slam (3 Australian Open, 3 Roland Garros, 1 US Open) και 3 Davis Cup.

 

Τελευταία Νέα