Μπέκερ: «Μπορεί ν' ανέβει στο Νο1 το 2022 ο Ζβέρεφ εάν κερδίσει Grand Slam»

Newsroom
Μπέκερ: «Μπορεί ν' ανέβει στο Νο1 το 2022 ο Ζβέρεφ εάν κερδίσει Grand Slam»
Σίγουρος ότι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα σκαρφαλώσει στο Νο1 κόσμου είναι ο συμπατριώτης του Μπόρις Μπέκερ.

Πριν από 30 χρόνια ο Μπόρις Μπέκερ έγινε ο πρώτος και ο τελευταίος Γερμανός τενίστας που ανέβηκε στο Νο1 κόσμου στην κατάταξη της ATP.

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιανουαρίου 1991. Ο Γερμανός θα παραμείνει συνολικά για 12 εβδομάδες στο Νο1 όλες μέσα στο 1991 αλλά από τότε κανείς συμπατριώτης του δεν τα κατάφερε.

Το 2021 ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα κλείσει τη χρονιά στο Νο3 και με ρεκόρ τίτλων (6) και ο Μπόρις Μπέκερ μιλώντας στο Eurosport ξεκαθάρισε πως στο πρόσωπο του "Σάσα" βλέπει το νέο Νο1.

«Σίγουρα ο επόμενος στόχος του είναι το Νο1. Εδώ τον βλέπω εκεί και τη νέα χρονιά αρκεί βέβαια να κερδίσει κάποιο Grand Slam», είπε αρχικά ο 54χρονος κάτοχος 6 τίτλων Major και συμπλήρωσε: «Το 2021 το απόλυτο Νο1 ήτανο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού κατέκτησε 3 Grand Slams.

Ο Σάσα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο και έκανε δικό του για 2η φορά το τρόπαιο των ΑΤΡ Finals. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή και συνάμα επιτυχημένη χρονιά για εκείνον».

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει ένα χαμένο τελικό στο US Open (2020) απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ αλλά και τρεις χαμένους ημιτελικούς Grand Slam τους δυο στο 2021 (Roland Garros, US Open).

Στην ηλικία του (24 ετών) πάντως ο Μπόρις Μπέκερ είχε κερδίσει 5 Grand Slam και είχε ανέβει στο Νο1.

@Photo credits: Twitter ATP
 

Τελευταία Νέα