Η Κίνα «μπλόκαρε» το προφίλ της Οσάκα στο Weibo λόγω Σουάι Πενγκ

Newsroom
Η Κίνα «μπλόκαρε» το προφίλ της Οσάκα στο Weibo λόγω Σουάι Πενγκ
H Ναόμι Οσάκα μίλησε για την εξαφάνιση της Σουάι Πενγκ και την λογοκρισία από πλευράς Κίνας και το "πλήρωσε" με «μπλοκ» στο προφίλ της στο Weibo.

Ενώ η υπόθεση της Σουάι Πενγκ η οποία είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο πολιτειακό παράγοντα της Κίνας και... εξαφανίστηκε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη οι Κινέζοι αποφάσισαν να "τιμωρήσουν" την Ναόμι Οσάκα.

Η διάσημη Ιαπωνέζα τενίστρια ήταν από τις πρώτες που αντέδρασαν στην είδηση της εξαφάνισης της Κινέζας πρώην Νο1 στο διπλό και μίλησε για λογοκρισία.

«Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι η μια συνάδελφός μας αγνοείται από τη στιγμή που αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η λογοκρισία δεν είναι αποδεκτή, με οποιοδήποτε κόστος. Ελπίζω η Peng Shuai και η οικογένειά της να είναι ασφαλείς και εντάξει. Είμαι σοκαρισμένη», είχε γράψει στα social media η Οσάκα.

To αποτέλεσμα αυτής της ανάρτησης είναι οι Κινέζοι να "μπλοκάρουν" το προφίλ της στο Weibo που είναι το Twitter των Κινέζων. Κανείς στην αχανή χώρα της Ασίας δεν μπορεί να βρει το προφίλ της Οσάκα όσο και να ψάξει...

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα