H WTA απειλεί να κόψει την Κίνα από το Tour λόγω της υπόθεσης Πενγκ

Κώστας Ευθυμιάδης
H WTA απειλεί να κόψει την Κίνα από το Tour λόγω της υπόθεσης Πενγκ
Ο CEO της WTA Στιβ Σάιμον, ανέφερε στους New York Times πως η ομοσπονδία είναι έτοιμη να αποκλείσει την Κίνα από το καλεντάρι της, αν δεν υπάρξουν αποδείξεις πως η Πενγκ είναι καλά στην υγεία της.

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα είναι στην WTA καθώς συνεχίζουν τη πίεση στην Κινεζική κυβέρνηση να δοθούν αποδείξεις πως η Σουάι Πενγκ είναι καλά στην υγεία της.

Η Πενγκ έχει εξαφανιστεί από την ημέρα που ανέβασε στα σόσιαλ πως βασικό στέλεχος της κυβέρνησης την κακοποίησε σεξουαλικά. Το ποστάρισμά της λογοκρίθηκε και από τότε αγνοούνται και τα ίχνη της Κινέζας τενίστριας.

Η WTA έχει προσπαθήσει να την βρει άπειρες φορές, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ένα «μέιλ» που εστάλη στην ομοσπονδία δεν έγινε πιστευτό ότι ήταν από την ίδια, με αποτέλεσμα η ανησυχία για την τύχη της Πενγκ να έχει μεγαλώσει.

Ολοι οι τενίστες παγκοσμίως ποστάρουν την φωτογραφία της με το hashtag #WhereIsPengShuai και η WTA από την πλευρά της ετοιμάζεται να πετάξει έξω την Κίνα από το καλεντάρι της, αν δεν έχουν αποδείξεις ότι είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της.

Ο επικεφαλής της, Στιβ Σάιμον, μιλώντας στους New York Times και στο περιοδικό Time τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αν διαπιστώσουμε ότι δεν πάρουμε τα στοιχεία που θέλουμε, τότε είμαστε προετοιμασμένοι να σταματήσουμε να κάνουμε μπίζνες με την συγκεκριμένη χώρα και προχωράμε παρακάτω. Αν στο τέλος της μέρας δεν δούμε απτά αποτελέσματα, τότε είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτό το βήμα και να σταματήσουμε να διοργανώνουμε αγώνες στη Κίνα. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε».

Η Κίνα έχει 10 τουρνουά στο καλεντάρι της στο Tour, χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία των τουρνουά της ATP. Μια απόφαση τέτοια θα φέρει ζημιά μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων στην χώρα.

@Photo credits: Tennis
 

Τελευταία Νέα