To υποτιθέμενο email της Πενγκ από τα ΜΜΕ της Κίνας ανεβάζει την ανησυχία για τη ζωή της

Κώστας Ευθυμιάδης
To υποτιθέμενο email της Πενγκ από τα ΜΜΕ της Κίνας ανεβάζει την ανησυχία για τη ζωή της
Ελεγχόμενα ΜΜΕ της Κίνας ανέβασαν ένα «μέιλ» της Πενγκ το οποίο εστάλη στην WTA το οποίο δεν έχει γίνει πιστευτό πως ήταν από την ίδια.

Η ανησυχία για την εξαφάνιση της Σουάι Πενγκ έχει μεγαλώσει μετά από ένα fake (όπως όλα δείχνουν) μέιλ που «διέρρευσε» από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ στη Κίνα και λίγη ώρα μετά «εξαφανίστηκε».

Στο «μέιλ» που παρουσίασαν τα ΜΜΕ, η Κινέζα πρώην πρωταθλήτρια του τένις, φέρεται λέει πως είναι «στο σπίτι και ξεκουράζεται». Ωστόσο, δικαιολογημένα δεν έχει γίνει πιστευτό ότι αυτό το email πράγματι εστάλη από την ίδια. Και η αυθεντικότητά του αμφισβητείται και από το γεγονός ότι στο κείμενο φαίνεται στην δεύτερη γραμμή ένας κέρσορας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν στέλνει κάποιος ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το «μέιλ» αυτό εστάλη και στην WTA που ζητούσε επίσημα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της Πενγκ, με αποδείξεις.

Τι γράφει το φερόμενο e-mail της Πενγκ

«Γεια σας, είμαι η Σουάι Πενγκ. Σχετικά με τα νέα που ανέβηκαν από την WTA, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από μένα και δεν έχει βγει με την συναίνεσή μου. Η είδηση που αναγράφεται στην ανάρτηση συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, δεν είναι αληθινή. Δεν είμαι εξαφανισμένη, ούτε σε κίνδυνο. Απλά ξεκουράζομαι στο σπίτι μου και όλα είναι καλά. Ευχαριστώ που νοιάζεστε για μένα. Αν η WTA ανεβάσει περισσότερα νέα για μένα, θα ήθελα να τα επιβεβαιώσει μαζί μου και να τα ανεβάζει με την συναίνεσή μου. Ως επαγγελματίας τενίστρια σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή σας. Ελπίζω να προωθήσω το κινεζικό τένις με την βοήθειά σας αν έχω την ευκαιρία αυτή στο μέλλον. Ελπίζω το κινεζικό τένις να γίνει ολοένα και καλύτερο. Και πάλι, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

WTA: «Το e-mail μεγάλωσε την ανησυχία μας»

Ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, μετά από αυτή την εξέλιξη τόνισε πως πλέον ανησυχεί ακόμη περισσότερο για την κάτοχο δύο τίτλων σε grand slam.

«Η σημερινή ανακοίνωση που ανέβηκε από τα Media της Κίνας για την Σουάι Πενγκ, το μόνο που κατάφερε είναι να μεγαλώσει την ανησυχία μας για την ασφάλειά της. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Πενγκ έγραψε αυτό το μέιλ που παραλάβαμε ή ότι αντανακλούν σε αυτήν όλα αυτά που γράφονται. Η Πενγκ είχε το κουράγιο να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση από ένα εξέχων κυβερνητικό στέλεχος της χώρας. Η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος θέλουν ανεξαρτησία και απόδειξη ότι είναι ζωντανή. Προσπαθούμε συνεχώς να επικοινωνήσουμε μαζί της, αλλά χωρίς επιτυχία. Πρέπει να επιτραπεί στην Πενγκ να μιλήσει ελεύθερα. Οι καταγγελίες της πρέπει να γίνουν σεβαστές και να ερευνηθούν χωρίς λογοκρισία. Οι φωνές των γυναικών πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές και όχι να λογοκρίνονται ή να υπαγορεύονται» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η Πενγκ σε ανάρτησή της στα σόσιαλ ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, την κακοποίησε σεξουαλικά και την υποχρέωσε σε «συναινετική σχέση» για χρόνια. Στην ανάρτησή της έλεγε πως ποτέ δεν ήθελε να συνεβρεθεί μαζί του και κάθε φορά που ασελγούσε πάνω της, έκλεγε και ένοιωθε αηδιασμένη, νοιώθοντας ένα «απόβλητο».

Η ανάρτηση λογοκρίθηκε και κατέβηκε από την κυβέρνηση μέσα στην επόμενη ώρα, ωστόσο διαδόθηκε γρήγορα στον υπόλοιπο κόσμο, για να έρθει μετά η εξέλιξη της εξαφάνισής της.


 

Τελευταία Νέα