H ανακοίνωση της WTA για την εξαφάνιση της Σουάι Πενγκ μετά την καταγγελία του βιασμού της

Newsroom
H ανακοίνωση της WTA για την εξαφάνιση της Σουάι Πενγκ μετά την καταγγελία του βιασμού της
Η WTA αναφέρει ότι οι γυναίκες πρέπει να ακούγονται και όχι να λογοκρίνονται και ζητά να ερευνηθούν οι κατηγορίες που διατύπωσε η Σουάι Ζενγκ.

Ανακοίνωση για την υπόθεση της Σουάι Πενγκ η οποία προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό της από πολιτικό παράγοντα της Κίνας, λογοκρίθηκε και εξαφανίστηκε, εξέδωσε η WTA.

H WTA έγραψε για την περίπτωση της Κινέζας κατόχου 2 Grand Slam (διπλό) και πρώην Νο1: «Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα που σχετίζονται με την Peng Shuai, είναι πολύ ανησυχητικά. Ως οργάνωση που αναφέρεται σε γυναίκες, είμαστε αφοσιωμένοι στις αρχές της ισότητας, της ίσης ευκαιρίας και του σεβασμού. Η Peng Shuai και όλες οι γυναίκες πρέπει να ακούγονται και όχι να λογοκρίνονται.

Η περίπτωσή της πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα. Περιμένουμε οι κατηγορίες να ερευνηθούν δίκαια, με διαφάνεια και χωρίς λογοκρισία. Η βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτριών. Μιλάμε γι' αυτό το ζήτημα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα