Κάρλος Αλκαράθ: Στην εποχή του διαδόχου του Ράφα Ναδάλ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Κάρλος Αλκαράθ: Στην εποχή του διαδόχου του Ράφα Ναδάλ (vids)
Ο Κάρλος Αλκαράθ ολοκλήρωσε μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ, μεγάλες νίκες και δεν παύει να κάνει όνειρα να φτάσει στο Νο1 κόσμου και να ακολουθήσει τα βήματα του Ράφα Ναδάλ.

Τον γνωρίσαμε πριν από κάποια χρόνια ως το νέο "παιδί-θαύμα" του ισπανικού τένις.

Συχνά πυκνά τον βλέπαμε να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων της χώρας του και τα ΜΜΕ έσπευσαν να γράψουν για τον νέο Ράφα Ναδάλ.

Αλκαράθ, Ναδάλ, Μπαλμπόα

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι μόλις 18 ετών. Γεννήθηκε στις 5/5/2003 και τα έφερε έτσι η μοίρα το 2021 αυτή την ημέρα, την ημέρα των γενεθλίων του, να τα περάσει μέσα στο χωμάτινο κορτ της Μαδρίτης απέναντι στο είδωλο του. Τον Ράφα Ναδάλ.

«Χτυπάει» με το φόρχαντ, εκτελεί με τα δυο χέρια στο μπάκχαντ, είναι πολύ έξυπνος και πολύ σκληρός για να ... παιθάνει. Μεγάλωσε βλέποντας τον Ρόκι Μπαλμπόα και δεν θα μπορούσε να μην είναι ... σκληρός.

Το 2021 ολοκληρώθηκε για εκείνον με τίτλο στο Μιλάνο. Στο Next Gen ATP Finals για παίκτες που είναι κάτω των 21 και έγινε ο πρώτος Ισπανός που τα καταφέρνει.

Άλμα 109 θέσεων στο 2021

Το 2019 θα τελειώσει τη σεζόν στο 492! Ένα χρόνο μετά κλείνει στο Νο141 και ελπίζει για μια καλύτερη χρονιά στο 2021. Θα τα καταφέρει.

Θα κάνει άλμα 109 θέσεων και θα κλείσει το 2021 στο Νο32. Είναι ο νεότερος μετά από τον Λέιτον Χιούιτ (1999) που θα είναι σ' αυτή τη θέση. Ο Αλκαράθ είναι στο Νο32 σε ηλικία 18 ετών, 6 μηνών και 3 ημερών.

Τελειώνει με ρεκόρ 32-17 και σ' όλο την καριέρα του σε επίπεδο ATP έχει 33-18.

Το 2016 τον Φλεβάρη του 2020 όντας 16 ετών θα παίξει στο Rio Open και θα κερδίσει τον πρώτο του αγώνα. Στα Challenger ο αθλητής από την Μούρθια που είναι φαν της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σαρώσει τα πάντα.

Μόνο μέσα στο 2020 κατέκτησε 3 τίτλους Challenger.

Ο πρώτος τίτλος

Ως Νο73 κόσμου τον Ιούλιο θα ταξιδέψει στην Κροατία και θα κερδίσει τον τίτλο στο Umag Open. Είναι 18 ετών εδώ και λίγες εβδομάδες αλλά "διαλύει" έμπειρους παίκτες.

Τον Κραϊνοβιτς στον προημιτελικό, τον Βινόλας στον ημιτελικό και τον Γκασκέ στον τελικό. Τον κερδίζει με 6-2,6-2 και γράφει ιστορία.

Είναι ο νεότερος νικητής τουρνουά ATP μετά από τον Κέι Νισικόρι (2008) και τον Ράφα Ναδάλ (2004).

Κερδίζοντας δυο φιναλίστ Grand Slam

Μέσα στο 2021 θα πετύχει δυο top-10 νίκες αλλά τι νίκες. Θα αποκλείσει στο US Open τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 3ο γύρο και θα φτάσει έως τον προημιτελικό.

Είναι ο νεότερος τενίστας που παίζει σε προημιτελικό Grand Slam μετά από τον Τσανγκ (Roland Garros 1990).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν στη Νέα Υόρκη στο Νο3 κόσμου και ήταν φιναλίστ του Roland Garros 2021. Στο Vienna Open προς το τέλος της χρονιάς θα αποκλείσει και τον φιναλίστ του Wimbledon 2021.

Θα βγάλει νοκ άουτ το Νο7 κόσμου τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

O μπαμπάς και ο μέντορας

O πατέρας του ήταν εκείνος που σε ηλικία 4 ετών τον έστρεψε στο τένις και χάρις σ' εκείνο ίσως η Ισπανία να έχει τα επόμενα έναν τεράστιο αθλητή μετά από την απόσυρση του Ράφα Ναδάλ.

Ο προπονητής που του άλλαξε την πορεία είναι ο Χουάν Κάρλος Φερέρο.

Ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής με τους 16 τίτλους καριέρας ανέβηκε στο Νο1 κόσμου όταν ο Κάρλος ήταν 3 μηνών και τον ανέλαβε το 2019.

Το 2017 είχε καθίσει δοκιμαστικά δίπλα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ αλλά με τον Αλκαράθ "χτύπησε" φλέβα!

@Photo credits: Τwitter ATP
 

Τελευταία Νέα