ATP Tour 2021: Στην τελική ευθεία η "μάχη" για τον "βασιλιά" των τίτλων

Αντώνης Πατσούρας
ATP Tour 2021: Στην τελική ευθεία η "μάχη" για τον "βασιλιά" των τίτλων
Ο Κάσπερ Ρουντ είναι ο μοναδικός με 5 τίτλους αλλά ακολουθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 4 (3 Grand Slam) ο οποίος και έχει και τρεις "συγκάτοικους".

Είκοσι έξι ημέρες απέμειναν για να ολοκληρωθεί το ATP Tour 2021 και η "μάχη" για τον κορυφαίο σε κατακτήσεις τίτλων καλά κρατεί...

Στην 1η θέση είναι ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος έχει 5 κούπες. Τον ακολουθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει 4 αλλά οι 3 είναι Major (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon).

Στην 2η θέση με 4 είναι επίσης ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (1 Major), ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Γιάνικ Σίνερ. Ακολουθεί με 3 ο Χούμπερτ Χούρκατς.

Τα τουρνουά έως το φινάλε

Για να ολοκληρωθεί η χρονιά απομένουν 6 τουρνουά. Το σπουδαιότερο, που είναι και το τελευταίο χρονικά είναι το ATP Finals (Tορίνο, 14-21/11).

Αυτή την εβδομάδα στο πρόγραμα είναι το Vienna Open και το τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης. Στο διάστημα 1-7/11 θα δούμε το Paris Masters ενώ ακολουθεί το 250αρι της Στοκχόλμης.

Επίσης στο πρόγραμμα υπάρχει και το Next Gen ATP Finals (Μιλάνο, 9-13/11).

Η μάχη για την πρωτιά

Σίγουρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τα 3 Grand Slam μέσα στη χρονιά είναι ο κορυφαίος και δεν μπορεί να συγκριθούν τα Major με κανένα άλλο τουρνουά.

Βέβαια η ιστορία θα καταγράψει αυτόν που θα έχει τα περισσότερα μέσα στη σεζόν και αυτός ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι.

Τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς όσο και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ικανοί να ξεπεράσουν τα 5 του Κάσπερ Ρουντ ή στην χειρότερη να τον ισοφαρίσουν.

Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Εάν ο Κάσπερ Ρουντ κερδίσει ένα από τα επόμενα τρία που θα συμμετάσχει δύσκολα θα χάσει την πρωτιά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 2 τίτλους και πρέπει να κερδίσει το Vienna Open, το Paris Masters και το ATP Finals για να ελπίζει...

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα