Ο Φέντερερ μιλάει για τα social media και στηρίζει την Οσάκα

Newsroom
Ο Φέντερερ μιλάει για τα social media και στηρίζει την Οσάκα
O Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για την εποχή των social media, υπερασπίστηκε την Οσάκα και την Ραντουκάνου και τόνισε πως πρέπει να γίνει επανάσταση στο χώρο του τένις.

Συνέντευξη στο "GQ Magazine" παραχώρησε ο Ρότζερ Φέντερερ και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα τα οποία επηρεάζουν τη ζωή και την υγεία των αθλητών του τένις.

Ο Ελβετός τενίστας σημείωσε πως είναι δίπλα στην Ναόμι Οσάκα και την Έμμα Ραντουκάνου που υπερεκτέθηκαν στα social media :«Παρακολούθησα την Έμα Ραντουκάνου και την Ναόμι Οσάκα. Έχουν δυο σπουδαίες ιστορίες Είμαι δίπλα τους. Είναι δύσκολο, υπάρχει πίεση και άγχος».

Η Έμα Ραντουκάνου κέρδισε το US Open και μέσα σε 1 εβδομάδα απέκτησε 1,4 εκατ. followers στο Instagram και όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω της.

Από την άλλη η Ναόμι Οσάκα έθεσε θέμα ψυχικής υγείας και ζήτησε να μην δίνει συνεντεύξεις Τύπου γιατί νιώθει μεγάλη πίεση.

Ακόμη οι Αμερικανίδες τενίστριες Σέλμπι Ρότζερς και Σλόαν Στίβες είπαν ότι κατά την διάρκεια του US Open τα social media επηρέασαν την ψυχική τους υγεία.

Για όλα αυτά ο Ρότζερ Φέντερερ ζήτησε να γίνει επανάσταση στο χώρο του τένις και επεσήμανε πως οι παίκτες, οι υπεύθυνοι των τουρνουά αλλά και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να κλειστούν σ' ένα δωμάτιο για να επαναπροσδιορίσουν σχέσεις και ρόλους.

«Νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσουμε και να καθοδηγήσουμε τη νέα γενιά», είπε ο 40χρονος κάτοχος 103 τίτλων.

Εν συνεχεία μίλησε για τη δική του σχέση με τα social media:

«Στα πρώτα δέκα χρόνια μου δεν υπήρχαν social media. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν στην αρχή της καριέρας μου εάν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έχω ιδέα πως θα τα διαχειριζόμουν. Για κάθε 10 θετικά σχόλια υπάρχει και ένα αρνητικό που σ΄αυτό εστιάζεις. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι οι τενίστες είναι επαγγελματίες αλλά είμαστε και άνθρωποι».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα