Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Τσιτσιπά: «Δεν έχει τις γνώσεις και τις σπουδές για να αξιολογήσει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών» (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Τσιτσιπά: «Δεν έχει τις γνώσεις και τις σπουδές για να αξιολογήσει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών» (vid)
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι δεν αμφισβητείται η προσφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στον αθλητισμό της χώρας, αλλά η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πήρε θέση για την τοποθέτηση του Στέφανου Τσιτσιπά αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Σε ερώτηση για το αν ήταν λάθος η επιλογή της κυβέρνησης να τον επιλέξει για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, αλλά και για το αν η συμμετοχή του ήταν επ' αμοιβή, απάντησε:

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αλλα στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η προσφορά του για τον αθλητισμό στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο, όμως, που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό.

Τα θέματα αυτά τα αναλύουν, ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει, όσοι τα έχουν μελετήσει, όσοι τα έχουν διακονήσει μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σ’ αυτούς θα ήταν καλό να ανατρέχουμε και θα έλεγα, όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας τενίστας είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί μόνο αν αυτό γίνει υποχρεωτικό, ενώ μετά τον ντόρο που ξέσπασε με αφορμή την τοποθέτησή του, πρόσθεσε ότι «δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, ανέφερε σχετικά:

«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει. Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται. Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους».

 

Τελευταία Νέα