Τσιτσιπάς - Οπέλκα 1-2: Αποκλεισμός με ανατροπή, έχασε την ευκαιρία ο Στέφανος

Βασίλης Τεμπέλης
Τσιτσιπάς - Οπέλκα 1-2: Αποκλεισμός με ανατροπή, έχασε την ευκαιρία ο Στέφανος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό του Rogers Cup από τον Ράιλι Οπέλκα, ο οποίος με 2-1 σετ προκρίθηκε και περιμένει στον τελικό έναν εκ των Ντανίλ Μεντβέντεφ και Τζον Ισνερ.

Σε έναν απίθανο, αμφίρροπο και συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξη του ημιτελικό του Rogers Cup στο Τορόντο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα το βράδυ του Σαββάτου τον Ράιλι Οπέλκα με 2-1 σετ (τα δύο πρώτα κρίθηκαν σε τάι μπρέικ), υποκύπτοντας στο τρομερό σερβίς του αντιπάλου του και αποκλείστηκε. Ο 24χρονος Αμερικανός πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και περιμένει στον τελικό έναν εκ των Ντανίλ Μεντβέντεφ και Τζον Ισνερ, οι οποίοι αναμετρώνται τα ξημερώματα (15/8, 03:00).

Το πρώτο σετ στο ηλιόλουστο Τορόντο ήταν συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξή του. Στέφανος Τσιτσιπάς και Ράιλι Οπέλκα πήγαιναν πόντο-πόντο, game-game και αυτό ήταν ενδεικτικό του πόσο αμφίρροπη ήταν η μάχη τους.

Από τη μία οι εξαιρετικές κινήσεις του Έλληνα τενίστα, από την άλλη τα τρομερά σερβίς του Αμερικανού. To πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς βρήκε τον καλό του εαυτό και έδειξε ότι δεν είχε αντίπαλο. Σχεδόν αλάνθαστος, πήρε τον... αέρα του Αμερικανού και έκανε το 1-0.

Εξίσου συναρπαστικό και αμφίρροπο ήταν και το δεύτερο. Ο Οπέλκα είχε το ελαφρύ προβάδισμα στα πρώτα games. Ο Στέφανος, ωστόσο άρχισε να ανεβαίνει. Και το δεύτερο, όπως και το πρώτο σετ, οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Αμερικανός ήταν καλύτερος και παρά την προσπάθεια του 23χρονου Έλληνα να πλησιάσει, ήταν εκείνος που πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1. Γεγονός που προκάλεσε και τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά με αποτέλεσμα να πετάξει τη ρακέτα του.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος δεν βρήκε απάντηση στα τρομερά σερβίς του Οπέλκα, ο οποίος το πήρε με 6-4, μαζί και το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

Τα σετ: 7-6 (2), 6-7 (4), 4-6

 

Τελευταία Νέα