Ρουντ - Τσιτσιπάς 0-2: Περίπατος και στα ημιτελικά του Rogers Cup! (vid)

Ρουντ - Τσιτσιπάς 0-2: Περίπατος και στα ημιτελικά του Rogers Cup! (vid)
Στέφανος Τσιτσιπάς στα καλύτερά του! Ο Έλληνας τενίστας μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον προημιτελικό κόντρα στο Νο12 της κατάταξης, Κάσπερ Ρουντ και προκρίθηκε με 2-0 (6-1, 6-4) στους «4» του καναδικού Open!

Μεγάλος Τσιτσιπάς, μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση στους «4» του Rogers Cup. Κόντρα στις προβλέψεις για ένα ανταγωνιστικό ματσάρισμα με τον αήττητο επί 13 ματς και τρεις σερί φορές νικητή του θεσμού, Κάσπερ Ρουντ (Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης), ο Στέφανος ήταν ισοπεδωτικός στο πρώτο σετ και με άριστη διαχείριση στο σερβίς του και το δεύτερο σετ, νίκησε με 2-0 σε μόλις 74' και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του καναδικού Open, περιμένοντας τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Μπαουτίστα-Αγκούτ - Οπέλκα.

Μέσα σε 24', ο Στεφ κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ κι αυτό λέει πολλά. Με 3,8 χτυπήματα και 5,1'' κατά μ.ο. ανά πόντο, εμμένοντας στην τακτική του να ανεβαίνει στο φιλέ μετά το δικό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε τον Νορβηγό και χάρη στα δύο break έκανε δια περιπάτου το 1-0.

Ο Ρουντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος και συγκεντρωμένος στο δεύτερο σετ και δεν επέτρεψε το break στα τέσσερα πρώτα game που είχε το σερβίς. Ωστόσο, με μεθοδικότητα και διατηρώντας την αποτελεσματικότητα στο δικό του σερβίς, ο Στέφανος πήρε εντυπωσιακά το 9ο game, έκανε το 5-4 κι από εκεί και μετά το ματς δεν είχε γυρισμό.

Ο Έλληνας τενίστας επιστρέφει, λοιπόν, σε ημιτελικά Rogers Cup (14/8, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ώρα) μετά το 2018 και φιλοδοξεί να επαναλάβει εκείνη την πορεία του μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά δεν υπάρχει ο Ράφα Ναδάλ για να τον σταματήσει και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου Masters τίτλου του στο Τορόντο!

Photo Credits: Getty Images

 

Τελευταία Νέα