Ράφαελ Ναδάλ: «Ο Τσιτσιπάς έχει ένα λαμπρό μέλλον»

Ράφαελ Ναδάλ: «Ο Τσιτσιπάς έχει ένα λαμπρό μέλλον»
Το Gazzetta εξασφάλισε μέρος της συνέντευξης του Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος μιλάει για την ακαδημία του στην Χαλκιδική αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ισπανός κορυφαίος τενίστας μίλησε αποκλειστικά στο περιοδικό του Sani Resort και την Μαρία Ζαφειράτου και το Gazzetta εξασφάλισε μέρος της συνέντευξης. Ο σπουδαίος τενίστας μίλησε για την Ακαδημία που φέρει το όνομά του, την απόφασή του να συνεργαστεί με το κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας, τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Στέφανο Τσιτσιπά και εξέφρασε την ελπίδα να ζήσει σύντομα την μοναδική εμπειρία του «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

Μπορεί κανείς να αρχίσει να μιλάει για τον Ράφαελ Ναδάλ σήμερα και να τελειώσει… μάλλον ποτέ. Ακόμα και κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές του Ρότζερ Φέντερερ (όπως η ομιλούσα εν προκειμένω) δεν μπορούν παρά να (παρα)δεχτούν το ταλέντο και τα χαρίσματα του Ισπανού, εντός και εκτός κορτ.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Rafa Nadal Tennis Academy που εδρεύει στην Μαγιόρκα, δημιούργησε το πρώτο τενιστικό κέντρο του διάσημου τενίστα εκτός Ισπανίας στην Ευρώπη στο Sani Resort, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους όλο και περισσότερους -Έλληνες και όχι μόνο- φαν του αθλήματος, να απολαύσουν τα υψηλότερα πρότυπα και τις μεθόδους προπόνησης υπό την αιγίδα της Movistar που διαμόρφωσε και χρησιμοποιεί η Ακαδημία και φυσικά ο ίδιος ο Rafa Nadal.

ναδάλ

«Δεν έχω καταφέρει ακόμα να επισκεφθώ ακόμα το Rafa Nadal Tennis Centre στο Sani Resort, ελπίζω να το κάνω σύντομα. Βρέθηκαν όμως πρόσφατα εκεί για μία εβδομάδα ο θείος μου, Τόνι, και τα ξαδέρφια μου και επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από τις υπέροχες εγκαταστάσεις. Οι σχέσεις αναμέσα στην Ακαδημία της Ισπανίας με εκείνη της Ελλάδας είναι πολύ στενές και υπάρχει καθημερινή επαφή για τη σωστή λειτουργία. Σκοπός μας είναι οι αθλητές του Rafa Nadal Tennis Centre να προπονούνται με ίδια μεθοδολογία που έχουμε εδώ στην Μαγιόρκα και είμαι χαρούμενος γιατί ξέρω ότι το καταφέρνουμε».

«Η πανδημία έφερε το τένις σε δεύτερη μοίρα»

Πριν από τρία χρόνια, ένας σοβαρός τραυματισμός είχε κάνει τον Ράφα Ναδάλ να πει πως δύσκολα θα κατάφερνε να φτάσει τον Ρότζερ Φέντερερ σε Grand Slam (τότε ο Ισπανός είχε 15 και ο Ελβετός 18). Σήμερα που μιλάμε, αμφότεροι έχουν φτάσει τα 20.

ναδάλ

«Οι τραυματισμοί -όχι μόνο οι δικοί μου αλλά και του Ρότζερ- δεν μας επέτρεπαν να παίζουμε όπως πραγματικά ξέρουμε. Ευτυχώς, επανήλθα και να κατακτήσω κάποιους τίτλους ακόμα. Είναι ξεκάθαρο όμως, ότι τώρα η ανησυχία μας δεν αφορά το τένις αλλά τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επιπέδο».

«O Στέφανος είναι ένας εξαιρετικός αθλητής»

Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά ως τον επόμενο «Ρότζερ Φέντεντερ», πιθανότατα εξαιτίας κάποιων κοινών σημείων μεταξύ των δύο: «Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό», λέει ο Ναδάλ και εξηγεί «ο Στέφανος είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και ένα πράγμα είναι σίγουρο: έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του».

«Η πιο σημαντική συμβουλή είναι: διασκέδασέ το!»

Αν ένας άνθρωπος μπορεί να συμβουλεύσει το νέο αίμα του αθλήματος είναι σίγουρα κάποιος που το ξεκίνησε από την ηλικία των τριών ετών.

ναδάλ

Και τι έχει να πει; «Διασκεδάστε το. Απολαύστε το. Το τένις πρέπει να είναι πάντα διασκεδαστικό στις μικρές ηλικίες. Ναι, σίγουρα χρειάζεται ο ανταγωνισμός, αλλά κυρίως θα πρέπει να το απολαμβάνεις».

«Θέλω να έρθω σύντομα στην Χαλκιδική»

Η ώρα που ο Ράφα Ναδάλ θα επισκεφθεί το Rafa Nadal Tennis Centre στο Sani Resort μάλλον πλησιάζει και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνει: «Ανυπομονώ να έρθω στην Χαλκιδική. Το πρόγραμμά μου είναι αρκετά περίπλοκο, όμως ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα. Λατρεύω τη θάλασσα και μου έχουν πει ότι το Sani Resort είναι το τέλειο μέρος να απολαύσεις τις παραλίες και να επισκεφθείς τα φανταστικά εστιατόριά του. Ελπίζω αυτή η μέρα να έρθει σύντομα».

*Ολόκληρη η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sani

ναδάλ

 

Τελευταία Νέα