Ρόκετς - Χάρντεν: Αδιαφορία και άρνηση από τον Χάρντεν, λάθη η ομάδα, ζημιωμένοι όλοι! (vids)

Ρόκετς - Χάρντεν: Αδιαφορία και άρνηση από τον Χάρντεν, λάθη η ομάδα, ζημιωμένοι όλοι! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ρόκετς - Χάρντεν: Αδιαφορία και άρνηση από τον Χάρντεν, λάθη η ομάδα, ζημιωμένοι όλοι! (vids)

bet365

Οι Ρόκετς πέρασαν μια πολύ δύσκολη offseason, συνεχίζουν να βρίσκονται σε σύγχυση, ο Χάρντεν έχει βαλθεί να κάνει την ζωή τους δύσκολη και όλοι είναι χαμένοι με αυτή την ιστορία.
Μακάμπι Τ.Α. - Παναθηναϊκός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Αν κάποιος ήθελε να βάλει έναν τίτλο σε αυτή την μικρή offseason του ΝΒΑ θα είχε λίγα πράγματα φέτος να ξεχωρίζει. Αρχικά είναι η απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος επέλεξε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Μπακς και αυτόματα έκοψε την όρεξη στις υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ.

Λίγα πράγματα έγιναν στις ανταλλαγές, αλλά κάπου εδώ άνοιξε το θέμα των Ρόκετς, Ήταν αρχές του Νοέμβρη (12/11) όταν βγήκε το πρώτο δημοσίευμα που ήθελε Χάρντεν και Ουέστμπρουκ δυσαρεστημένους.

Λίγες ώρες μετά έγινε γνωστό ότι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ απαιτεί ανταλλαγή από το Χιούστον και αυτό έφτανε να γίνει χαμός στους Ρόκετς. Πάρα πολλοί παίκτες είναι δυσαρεστημένοι με την θέση τους στην ομάδα και η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο.

Ο Ουέστμπρουκ ζήτησε ανταλλαγή, ο Χάρντεν ζήτησε και αυτός ανταλλαγή, ο Έρικ Γκόρντον είχε πρόβλημα με τον ρόλο του, ο Πι Τζέι Τάκερ ήταν ενοχλημένος με το συμβόλαιο του, ο Όστιν Ρίβερς ήταν δυσαρεστημένος με τον χρόνο του και αυτά βγήκαν όλα μαζί.

Όλα αυτά έγιναν σχεδόν συγχρόνως και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό για να γίνουν όλα τα... χατίρια έπρεπε να αλλάξουν πάρα πολλά. Εκείνοι που δημιούργησαν πραγματικό πρόβλημα ήταν οι δύο σταρ της ομάδας.

Χάρντεν και Ουέστμπρουκ έβαλαν φωτιά και η ομάδα κλήθηκε να βρει λύση. Αρχικά έγινε αμυντική και βγήκε προς τα έξω ότι και οι δύο θα ακολουθήσουν τους κανόνες του Οργανισμού. Γρήγορα αυτό άλλαξε και η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή ήταν γεγονός. Ο Ουέστμπρουκ έγινε μέλος των Ουίζαρντς και ο Ουόλ έκανε το αντίθετο δρομολόγιο.

Το πρώτο πρόβλημα λύθηκε και ο Ουόλ μετά από δύο χρόνια είναι διψασμένος να δείξει τι αξίζει. Μαζί με τον Κάζινς δείχνουν να έχουν χημεία και οι Ρόκετς φαίνονται να έχουν τουλάχιστον πιο ορθολογική ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Όλα θα ήταν καλύτερα αν ο Χάρντεν δεν ήταν αποφασισμένος να κάνει την ζωή της ομάδας που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, τόσο δύσκολη.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ...

Οι Ρόκετς δεν ήθελαν να δώσουν τον Χάρντεν και για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να πουν όχι στον κακομαθημένο αστέρα τους. Αποφάσισαν να κρατήσουν αυστηρή στάση και να μην δεχτούν κάτι λιγότερο, για να τον ανταλλάξουν. Αυτό μέχρι τώρα δεν ήρθε και η ομάδα είναι ένα χάος. Ο «Μούσιας» που δεν έχει μάθει να μην περνάει το δικό του, βλέπει για πρώτη φορά να μην ακούγεται η φωνή του και κάνει ότι μπορεί, για να συζητιέται όλο αυτό σε όλα τα μίντια.

Έχουμε φτάσει μια ημέρα πριν την έναρξη της σεζόν, δημοσιεύματα υπάρχουν, συμφωνία όχι και ο Χάρντεν σε κάθε εμφάνιση του δείχνει και πιο ασεβής προς την ομάδα του. Μια ομάδα που σίγουρα έχει κάνει λάθη, αλλά βλέπει τον σταρ της να την απαξιώνει σε κάθε εμφάνιση τους.

Τελευταίο περιστατικό είναι με τον Χάρντεν να ερωτάται για το αν τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα που έχει επιστρέψει μερικές ημέρες και η απάντηση του να είναι... «επόμενη ερώτηση».

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπρεπε να γίνουν απίστευτα περιστατικά. Οι Ρόκετς ξεκίνησαν προπονήσεις, άπαντες έψαχναν τον Χάρντεν και εκείνος ήταν κάθε βράδυ και σε άλλο στριπ κλαμπ, με τις φωτογραφίες του να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο προπονητής να ψάχνει απαντήσεις και οι υπόλοιποι παίκτες να προσπαθούν να δουλέψουν σε αυτές τις συνθήκες. Εκτός από αυτό, όταν επέστρεψε βγήκε δημοσίευμα που έλεγε ότι δεν ήθελε καθόλου να δουλέψει με τον Ουόλ, ο οποίος είναι στην ομάδα και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Σε όλη αυτή την κωμωδία έρχεται να προστεθεί και η εμφάνιση του Χάρντεν όταν επέστρεψε.

Η εικόνα του με πολλά παραπανίσια κιλά έπαιξε παντού στα μίντια και άπαντες έψαχναν απαντήσεις. Η εμφάνιση του στο πρώτο φιλικό που έπαιξε ήταν κακή, ενώ σε ερώτηση για το που ήταν τόσο καιρό τόνισε ότι έκανε ατομικές προπονήσεις, με προσωπικό προπονητή, ενώ υπήρχαν φωτογραφίες από πάρτι που πήγαινε.

Ο «Μούσιας» έχει ένα από τα πιο υψηλά συμβόλαια στην λίγκα και η ομάδα του θέλει να πάρει παίκτες που αξίζει για να τον δώσει. Ευκαιρίες δεν υπάρχουν στην λίγκα και τα χρήματα του είναι πρόβλημα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κανείς δεν δουλεύει ήρεμα και ο Χάρντεν φροντίζει να... ρίχνει λάδι στην φωτιά.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;

Σίγουρα οι δύο πλευρές έχουν χειριστεί κάποια πράγματα λάθος, αλλά πλέον το βάρος πέφτει πάνω σε όλη την ομάδα. Οι Ρόκετς, μετά από πάρα πολλά χρόνια αποφάσισαν να θέσουν κάποιους κανόνες, αλλά ήταν αργά. Ο Χάρντεν για πάρα πολλά χρόνια έκανε ό,τι ήθελε και ξαφνικά βλέπει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Η ομάδα δεν ήθελε να διαλύσει τα πάντα, αλλά να κάνει μια νέα αρχή και αυτό έγινε γνωστό από το καλοκαίρι. Γι' αυτό ήρθε νέος GM και προπονητής, αλλά τίποτα δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο.

Ο Ουέστμπρουκ έριξε πρώτος την... βόμβα και ακολούθησε και ο Χάρντεν. Η αρχική άρνηση για ανταλλαγές μπέρδεψε τα πράγματα και όταν έφυγε ο πρώτος, σίγουρα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον δεύτερο. Οι Ρόκετς είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και αυτό έφερε αδιέξοδο.

Δεν είχαν υπολογίσει σε όλα αυτά πόσο άσχημα θα αντιδράσει ο... κακομαθημένος από τους ίδιους σταρ τους. Ο Χάρντεν αντέδρασε άσχημα. Δεν βοηθάει καθόλου την ομάδα του, έχει στηλώσει τα πόδια και κάνει ό,τι μπορεί για να τους φέρει σε δύσκολη θέση. Μια ομάδα και μια πόλη η οποία τον πίστεψε, τον αγάπησε και τον έκανε σταρ της. Τώρα τον βλέπει απέναντι της και σίγουρα αυτό δεν αρέσει σε κανέναν.

Ο παίκτης φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ακόμα υπάρχουν στο τραπέζι συζητήσεις και άπαντες περιμένουν το που θα καταλήξει όλο αυτό. Όπου και να καταλήξει πάντως και οι δύο πλευρές είναι «πληγωμένες» και σίγουρα χαμένες από αυτό που έγινε.

Μένει να κάνουμε λογαριασμό στο τέλος και να μετρήσουμε κέρδη και απώλειες.

 

NBA Τελευταία Νέα