ΝΒΑ: Οι ηγέτες που... κουβάλησαν την ομάδα τους μέχρι τους τελικούς! (pics)

ΝΒΑ: Οι ηγέτες που... κουβάλησαν την ομάδα τους μέχρι τους τελικούς! (pics)

bet365

Ο Στεφ Κάρι κουβαλά σχεδόν μόνος του τους Ουόριορς προς το play in τουρνουά και το gazzetta.gr στέκεται στις περιπτώσεις παικτών που το πήγαν πολύ παραπέρα στο παρελθόν.

Τα... όργια του Στεφ Κάρι θα βάλουν τους Ουόριορς στο play in τουρνουά και μέσω αυτού θα παλέψουν και για την είσοδο στα playoffs.

Ο ηγέτης των πολεμιστών κάνει μια απίθανη σεζόν και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως κουβαλά μόνος του το Γκόλντεν Στείτ, έχοντας μετριότατο supporting cast δίπλα του.

Χωρίς εκείνον στο παρκέ, οι Ουόριορς έχουν με διαφορά το χειρότερο offensive rating στη λίγκα και ένα από τα χειρότερα της τελευταίας 20ετίας στο ΝΒΑ.

Ο Κάρι παίζει σαν... εξωγήινος σε μια ομάδα με περιορισμένες λύσεις φέτος και το gazzetta.gr διάλεξε τους παίκτες που στο παρελθόν έκαναν κάτι αντίστοιχο, φτάνοντας πολύ μακριά στα playoffs.

Supporting cast Κάρι: Wiggins, Oubre, Poole, Green, Paschall, Bazemore, Damion Lee, Wiseman (τραυματίας εδώ και καιρό), Toscano-Anderson

Θυμηθείτε τις 7 περιπτώσεις που πήραν στους ώμους τους τους συμπαίκτες τους.

Πιρς-Σέλτικς 2002 (τελικοί Ανατολής)

Supporting Cast: Kenny Anderson, Antoine Walker, Eric Williams, Tony Battie, Rodney Rodgers, Tony Delk, McCarthy, mark Blount, Erick Strickland

O Πολ Πιρς οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της Ανατολής, εκεί όπου δεν τα κατάφερε κόντρα στους Νετς του Κιντ, του Τζέφερσον και του Κένιον Μάρτιν. Ο Truth είχε 24.6 πόντους στα playoffs, τη στιγμή που μόνο ο Αντουάν Ουόκερ με 22.1 πόντους βοήθησε. Από τους υπόλοιπους δεν πήρε και πολλά

Άιβερσον-Σίξερς 2001 (τελικοί ΝΒΑ)

Supporting Cast: Mutombo, Hill, Mckie, Snow, Lynch, Jones Jermaine, Geiger, Raja Bell, MacCulloch, Ollie, Buford

Tι να πει κανείς για τον Άιβερσον. Ο άνθρωπος τα έκανε όλα μόνος του και πήγε να κατακτήσει πρωτάθλημα, αλλά έπεσε πάνω στους Λέικερς. Ήταν συγκλονιστικός με 32.9 πόντους στα playoffs και οι μόνοι τίμιοι ήταν ο Μουτόμπο με 13.9 πόντους και 13.7 ριμπάουντ, αλλά και ο ΜακΚί με14.6 πόντους και 5.3 ασίστ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το... stepover στον Λου στο Game 1 των τελικών και την απίθανη εμφάνιση του;

Άλεν-Μπακς 2001 (τελικοί Ανατολής)

Supporting Cast: Robinson, Tim Thomas, Ervin Johnson, Scott Williams, Caffey, Cassell, Lindsay Hunter, Ham, Pope, Przybilla, Alston

Ο Άλεν Άιβερσον απέκλεισε τον Ρέι Άλεν για να πάει στους τελικούς. Έναν Άλεν που σκόραρε 25.3 πόντους με 47% τρίποντα και είδε μόνο τους Κασέλ και Γκλεν Ρόμπινσον να είναι πιστοί στο ραντεβού τους με τα playoffs. Κρίμα για τον σπουδαίο σουτέρ να μην έχει κι άλλους συμπαραστάτες

Noβιτσκι-Μάβερικς 2006 (τελικοί ΝΒΑ)

Supporting Cast: Terry, Howard Josh, Stackhouse, Dampier, Harris, Diop, Daniels, Van Horn, Josh Powell, DJ Mbenga

O σπουδαίος Γερμανός σκόραρε 27 πόντους και μάζευε 11.7 ριμπάουντ στα playoffs, οδηγώντας τους Μαβερικς στους τελικούς. Εκεί όμως το Μαϊάμι είχε περισσότερες λύσεις και εναν απίθανο Ουέιντ. Ο Ντιρκ είχε τους Τέρι, Χάουαρντ και λίγο τον Στακχάουζ άξιους συμπαραστάτες. αλλά από εκεί και πέρα το χάος!

ΛεΜπρόν-Καβς 2007 (τελικοί NBA)

Supporting Cast: Ilgauskas, Hughes, Pavlovic, Gooden, Varejao, Gibson, Snow, Marshall, Damon Jones

O Bασιλιάς με τους 20.2 πόντους του, τα 6.4 ριμπάουντ και τις 6.3 ασίστ οδήγησε στους τελικούς την ομάδα του Κλίβελαντ. Εκεί όμως περίμεναν οι Σπερς που είχαν πολλές λύσεις και... σκούπισαν με 4-0. Εκτός του ΛεΜπρόν υπήρχε ο Λάρι Χιουζ, ο Ιλγκάουσκας και ο Γκούντεν. Αλλά κακά τα ψέμματα ο LBJ ήθελε δίπλα του άλλον έναν παίκτη από το πάνω ράφι του ΝΒΑ.

Νοβίτσκι-Μάβερικς 2011 (πρωταθλητής)

Supporting Cast: Terry, Chandler, Peja, Marion, Barea, Stevenson, Haywood, Mahinmi, Cardinal

Ο Γερμανός το 2011 τα κατάφερε. Σήκωσε το πρωτάθλημα, κάνοντας σπουδαίους τελικούς με 27.7 πόντους και 8.1 ριμπάουντ. Πραγματικά απολαυστικός, έχοντας μόλις δύο συμπαίκτες του πάνω από 10 πόντους ανά ματς (Τέρι και Μάριον) και την τιμημένη γερουσία που κολλούσε τα τελευταία ένσημα (Πέτζα, Κιντ)

ΛεΜπρόν (τελικοί Ανατολής 2018)

Supporting Cast: Love, Hill, Hood, Nance,Thompson, J.R Smih, Clarkson. Jeff Green, Calderon, Osman

To 2018 ο ΛεΜπρόν πήρε από το χεράκι τους Καβς και τους πήγε μέχρι και τους τελικούς Ανατολής, εκεί όπου δεν είχαν ελπίδα κόντρα στους Ουοριορς. Μέτρησε 2 winning shots, 34.1 πόντους, 9.4 ριμπαόυντ και 9 ασίστ σε ένα πραγματικό show μέχρι τους τελικούς. Σημαντική βοήθεια Πήρε μόνο από τον Λοβ (14.7 πόντοι και 10.1 ριμπάουντ), ενώ Σμιθ και Κόρβερ ήταν οριακά πάνω από τους 10 πόντους ανά ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρι: Θα έβγαινε MVP αν οι Ουόριορς ήταν λίγο ψηλότερα; (poll & vid)

Oυέστμπρουκ: Έπιασε στην κορυφή των triple double τον Ρόμπερτσον και ετοιμάζεται για το ρεκόρ! (vids)

Oυόριορς - Θάντερ 136-97: Ο Κάρι έβαλε 49 σε τρεις περιόδους και... εκτέλεσε την Οκλαχόμα! (vid)

Συνεχίζουν ακάθεκτοι Τζαζ και Μπλέιζερς! (vids)

Σίξερς - Πίστονς 118-104: Τρένο με Εμπίντ! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα