Μπρίτζες: Ο επόμενος μεγάλος dunker που κάνει περήφανο τον Κάρτερ! (vids)

Νίκος Καρφής
Μπρίτζες: Ο επόμενος μεγάλος dunker που κάνει περήφανο τον Κάρτερ! (vids)

bet365

Ο Μάιλς Μπρίτζες έχει τρελάνει όλο τον κόσμο με τα εξωπραγματικά καρφώματα του και το gazzetta.gr γράφει για τον επόμενο μεγάλο dunker του ΝΒΑ που σίγουρα θα κάνει περήφανο τον... καθηγητή του είδους, Βινς Κάρτερ.

Τις τελευταίες μέρες ο Μάιλς Μπρίτζες δεν ησυχάζει με τίποτα. Καρφώνει με κάθε τρόπο στον αντίπαλο καλάθι σαν να μην υπάρχει αύριο και μας έχει χαρίσει μερικά από τα highights.

Στην μετά Κάρτερ εποχή, το ΝΒΑ ψάχνει εναγωνίως έναν θεαματικό παίκτη που πάει σε άλλη διάσταση το θέμα με τα καρφώματα και ο Μάιλς Μπρίτζες δείχνει να είναι ικανός να πάρει το χρίσμα.

Το gazzetta.gr γράφει για τον εντυπωσιακό dunker των Χόρνετς που σίγουρα θα κάνει τον μετρ του είδους, Βινς Κάρτερ περήφανο.

Ο GOAT στα καρφώματα

Όταν στο λεξικό ψάχνεις τη λέξη dunker, σίγουρα δίπλα σε αυτή τη λέξη θα πρέπει να υπάρχει το όνομα του Βινς Κάρτερ. Ένας showman που μας έχει χαρίσει το απόλυτο ΕΠΟΣ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Τότε που είχε περάσει πάνω από τον Βάις για ένα κάρφωμα που για πολλούς είναι το κορυφαίο όλων των εποχών. Έδωσε νόημα στο διαγωνισμό καρφωμάτων το 2000 σε ένα απίστευτο show, ενώ στα ματς κάρφωνε με όποιο τρόπο ήθελε. Κάτω από πόδια, 360 μοίρες, κάρφωμα με τον αγκώνα να μένει μέσα στο καλάθι, tomahawk, κάρφωμα-σφυρί και πολλά άλλα.

Αξέχαστες στιγμές, τόσο κλασικές για τον κόσμο που λατρεύει το ΝΒΑ. Όπως το κάρφωμα-σφυρί στο στα... μούτρα του Μούρνινγκ ή το ανάποδο κάρφωμα απέναντι στους Πέισερς. Δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει ραντεβού στον αέρα και να τρελαίνει κόσμο με το παιχνίδι του πάνω από τη στεφάνη. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το show του στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2000. Εκεί το ένα κάρφωμα ήταν καλύτερο από το άλλο.

Ήταν ο απόλυτος showman για το ΝΒΑ και πάντα τον έβλεπες να πετάει ψηλά και να διαλύει τα πάντα στο διάβα του. Το ΝΒΑ έγινε φτωχότερο όταν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και άφησε ένα τεράστιο κενό.

Ο επόμενος μεγάλος dunker

Κανείς δεν θα μπορέσει να τον φτάσει τον Βινς. Ωστόσο το ΝΒΑ θα ψάχνει πάντα παιδιά που μπορούν να τον κάνουν περήφανο, θα αναζητά τους νέους Κάρτερ, αυτούς που θα μπορέσουν να εγγυηθούν θέαμα. Παίκτες με φτερά στα πόδια που σε τρελαίνουν με τα εντυπωσιακά και δυναμικά καρφώματα τους.

Τα καρφώματα δεν λείπουν ποτέ από το ΝΒΑ, ωστόσο ένα κάρφωμα για να σε κερδίζει θέλει να είναι ξεχωριστό. Για να φωνάξει ένας εκφωνητής, για να φτιάξει καινούριες λέξεις και φράσεις χρειάζεται το κάρφωμα να τον εμπνέει, να τον κάνει να σηκωθεί από την καρέκλα του και να φωνάξει.

Και όλα αυτά τα δίνει απλόχερα ο Μάιλς Μπρίτζες. Ο απίθανος dunker των Χόρνετς που στα 23 του ήρθε για να μείνει και σε κάνει κάθε φορά να αναρωτιέσαι τι θα δοκιμάσει στο επόμενο ματς.

Ένα παιδί με φτερά στα... πόδια που έχει στείλει την σχολιαστή των Χόρνετς στον ψυχίατρο, αφού ο άνθρωπος δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτό που είχαν δει τα μάτια του.

Το κάρφωμα που προκάλεσε παροξυσμό σε όλους ήταν όταν... διέλυσε τον Καπέλα κόντρα στους Χοκς, με τον εκφωνητή των Χόρνετς να βρισκεται στον δικό του κόσμο.

Μια εβδομάδα μετά είπε να συστηθεί και στους Μπλέιζερς, με τον εκφωνητή του αγώνα να ουρλιάζει: «Πώς το κάνεις αυτό»!

Kαι 3 μέρες μετά είπε να διαλύσει τον Βούτσεβιτς και τους Μπουλς σε ένα ακόμα έπος!

Φυσικά πριν δούμε την περιποίηση προσώπου στον Καπέλα, ο Μπρίτζες μας είχε προετοιμάσει με ένα ρεσιτάλ καρφωμάτων κόντρα στους Σανς

Και επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά τα καρφώματα του Μπρίτζες, το ΝΒΑ έφτιαξε ένα όμορφο top 10 με τις κορυφαίες πτήσεις του

Κάνει και άλλα πράγματα στο παρκέ

Δεν είναι μόνο θέαμα ο Μάιλς. Έχει και την ουσία. Από τα πιο σημαντικά στελέχη των Χόρνετς στην πορεία που κάνουν φέτος να μπουν στα playoffs.

Μετρά 11.9 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ όπως και ο τεράστιος Βινς Κάρτερ είναι και εξαιρετικός στα τρίποντα.

Ο Μπρίτζες σουτάρει με το εντυπωσιακό 41% φέτος, ευστοχώντας σε 1.8 ανά παιχνίδι. Ο προπονητής του στη Σάρλοτ τον εμπιστεύεται, αφού προσφέρει πολλά με την αλτικότητα του, την ενέργεια του και τα μεγάλα τρίποντα που βάζει συχνά στα τελευταία λεπτά των ματς.

Είναι 5ος σε χρόνο συμμετοχής με 28.5 λεπτά, 6ος σκόρερ, 3ος ριμπάουντερ και 3ος μπλοκέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΒΑ: Ψηφίστε το κορυφαίο κάρφωμα της σεζόν! (poll & vids)

 

NBA Τελευταία Νέα