ΝτεΡόζαν: Ο... δάσκαλος του midrange που γεννήθηκε σε λάθος εποχή! (infographic & vids)

ΝτεΡόζαν: Ο... δάσκαλος του midrange που γεννήθηκε σε λάθος εποχή! (infographic & vids)

Νίκος Καρφής
ΝτεΡόζαν: Ο... δάσκαλος του midrange που γεννήθηκε σε λάθος εποχή! (infographic & vids)

bet365

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν συνεχίζει να βγάζει το... παντεσπάνι του με το αγαπημένο του και θανατηφόρο midrange και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που ειχε την ατυχία να γεννηθεί σε λάθος εποχή.

Πριν λίγες μέρες η πρώην παίκτρια του WNBA και νυν αναλύτρια, Κάντας Πάρκερ είχε πει για τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, αποθεώνοντας τον: «Ο ΝτεΡόζαν σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, θα ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες ever».

Πολλοί θα πουν πως είναι λίγο υπερβολική, αλλά ο κύριος ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν σίγουρα δείχνει σαν να ταίριαζε περισσότερα σε προηγούμενη δεκαετία, εκεί όπου θα μπορούσαν να εκτιμήσουν και θα θαυμάσουν πολύ περισσότερο το σουτάκι του από μέση απόσταση.

Το gazzetta.gr γράφει για τον παρεξηγημένο ηγέτη των Σπερς που κρατά την.. σημαία του midrange ψηλά σε μια εποχή που κουμάντο κάνει πλέον το τρίποντο.

Ο... άρχοντας του midrange που ανήκει σε άλλη δεκαετία

Candace Parker once said that DeMar Derozan would be one of the greatest players ever if he played in a different...

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Αν πεις τη λέξη midrange, σίγουρα ο πρώτος που θα σου έρθει στο μυαλό θα είναι ο GOAT, o αξεπέραστος Μάικλ Τζόρνταν. Ήταν ο άνθρωπος που εκτελούσε με τόση μαεστρία και τέχνη, κάνοντας επιστήμη του σουτάκι από τη μέση απόσταση. Στην εποχή του υπήρχαν αρκετοί παίκτες που γούσταραν το midrange

Στις μέρες μας έχει εξαλειφθεί αυτό το πράγμα, αφού το παιχνίδι πάει όλο και περισσότερο στο τρίποντο, το οποίο πολλές φορές γίνεται εμμονή.

Το midrange shot το κρατάνε ζωντανό ελάχιστοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Καουάι Λέοναρντ, ο Τζίμι Μπάτλερ και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

Ο τελευταίος μάλιστα παίρνει τα περισσότερα καλάθια του από μέση απόσταση όπως βλέπετε και στο γράφημα του sofascore και λατρεύει να εκτελεί όπως το έκαναν παίκτες σε προηγούμενες δεκαετίες.

Clutch με midrange

Οι Σπερς παλεύουν να μπουν στο play in τουρνουά και να οδηγηθούν μετά από κρίσιμα ματς στα playoffs και ο ΝτεΡόζαν είναι ο άνθρωπος που τους κρατά ζωντανούς, έχοντας 21.2 πόντους και 7.2 ασίστ. Πολλές φορές φέτος έχε βγει μπροστά στις μεγάλες στιγμές και έχει χαρίσει νίκες στην ομάδα του, παίρνοντας τη από το χεράκι. Ο Πόποβιτς τον εμπιστεύεται και συχνά του δίνει το μεγάλο σουτ.

Ο ΝτεΜάρ έχει... καθαρίσει τα τελευταία 2 ματς με Πέλικανς και Ουίζαρντς με σουτ από μέση απόσταση. Κόντρα στη Νέα Ορλεάνη έκανε το 108-105 στα 33 δευτερόλεπτα, ενώ απέναντι στους Ουίζαρντς με 2 σερί καλάθια στα 13 δευτερόλεπτα για το τέλος της 4ης περιόδου, έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του, η οποία τελικά επικράτησε στην παράταση.

Ξέρει να το κάνει τέλεια από μέση απόσταση και εμπιστεύεται την συγκεκριμένη επιλογή στα κρίσιμα σημεία. Ο ΝτεΡόζαν σίγουρα ανήκει στους πιο χαρισματικούς παίκτες του ΝΒΑ, οι οποίοι σίγουρα θα έπαιρναν παραπάνω σεβασμό αν έπαιζαν σε άλλη εποχή. Ας πούμε στα 90s.

Άξιζε ένα πρωτάθλημα στο Τορόντο

Ένας παίκτης που έζησε με τον πιο δύσκολο τρόπο το πρωτάθλημα των αγαπημένων του Ράπτορς, αφού είχε φύγει στην αρχή της σεζόν με ανταλλαγή για τους Σπερς για τον Λέοναρντ. Ο ΝτεΜάρ επίσης είχε την ατυχία να πέφτει κάθε χρόνο στην Ανατολή απέναντι στον ΛεΜπρόν στα playoffs.

Ο παίκτης του Σαν Αντονίο είχε πει για το πρωτάθλημα των Ράπτορς: «Ήταν δύσκολο. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Ειδικά όταν χάσαμε στα playoffs και τους βλέπεις αυτούς να κερδίζουν, νιώθεις...'Γα@ώτο, εγώ ήμουν το πρόβλημα;». Μεταξύ άλλων ο ΝτεΡόζαν μίλησε και για τον ΛεΜπρον Τζέιμς και αφού τον αποθέωσε, αποκάλυψε και ένα αστείο περιστατικό που είχε συμβεί όταν έπαιζε εναντίον του.

«Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις αυτόν τον κα@@@@λη. Να τον βλέπεις να έρχεται στην Δύση και να μπορεί να κάνει το ίδιο, είναι μια δοκιμή του μεγαλείου του». Όσο για το περιστατικό είπε, «Παίζαμε ένα play και ένας από τους συμπαίκτες μου το ξέχασε και ο ΛεΜπρον του είπε το play. Ήταν τρελό. Είπαμε το play, εκείνος ρώτησε τι και ο ΛεΜπρον του είπε ποιο ήταν το δικό μας σύστημα. Δείχνει πόσο αφοσιωμένος είναι, όταν πρέπει να κερδίσει».

H αγανάκτηση του για το Αll Star Game και το περίεργο ποσοστό στα τρίποντα

Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν δεν βρήκε θέση ούτε στο φετινό All Star Game, ούτε μετά τους τραυματισμούς και ήρθε η στιγμή που ξέσπασε. Ο Μάικ Κόνλεϊ πήρε την θέση του τραυματία Μπούκερ και αυτό δεν άρεσε στον ΝτεΡόζαν. Ο ηγέτης των Σπερς, ούτε μετά από όλα αυτά βρήκε θέση στους κορυφαίους και σίγουρα δεν του άρεσε αυτό.

«Φτάνεις σε ένα σημείο που απλά γελάς, με τις μα@@κίες», τουίταρε ο παίκτης και δεν είναι καθόλου χαρούμενος που τον σνόμπαραν τόσο πολύ.

Τέλος μπορεί να κάνει θραύση στο midrange, ωστόσο φέτος παρουσιάζει μικρή βελτίωση και στο τρίποντο. Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς έχει ευστοχήσει φέτος σε 18 τρίποντα, ενώ πέρυσι είχε 9 εύστοχα τρίποντα σ' ολόκληρη τη regular season ύστερα από 68 ματς και 35 προσπάθειες, ενώ τη σεζόν 2018-19 μέτρησε μόλις επτά εύστοχα σουτ έξω από τα 7.25 μέτρα ύστερα από 45 προσπάθειες σε 77 αναμετρήσεις!

Διαβάστε ακόμα

 

NBA Τελευταία Νέα