Άντονι Ντέιβις: Μπροστά σε μια απόφαση που επηρεάζει το ίδιο εκείνον και τον ΛεΜπρον

Άντονι Ντέιβις: Μπροστά σε μια απόφαση που επηρεάζει το ίδιο εκείνον και τον ΛεΜπρον

Αντωνία Σπανού
Άντονι Ντέιβις: Μπροστά σε μια απόφαση που επηρεάζει το ίδιο εκείνον και τον ΛεΜπρον

bet365

Ο Άντονι Ντέιβις είναι μπροστά σε μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον του, από την οποία εξαρτάται και το μέλλον του ΛεΜπρον Τζέιμς. Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα.

Οι Λέικερς είναι πρωταθλητές στο ΝΒΑ και αυτό το δεδομένο είναι μια εβδομάδα περίπου που το επεξεργαζόμαστε. Μετά από μια πολύ άσχημη σεζόν πέρυσι και 10 ολόκληρα χρόνια, όλα τα κομμάτια μπήκαν στην θέση τους και το πρωτάθλημα επέστρεψε στο Λος Άντζελες.

Για να γίνει αυτό αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι δεν έφτανε ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» χρειαζόταν βοήθεια και η βοήθεια αυτή έφτασε από την Νέα Ορλεάνη. Ο Άντονι Ντέιβις, μετά από 7 χρόνια και μια πόλη που τον λάτρευε, πήρε την δύσκολη απόφαση και ζήτησε να φύγει. Αμέσως ο κόσμος γύρισε εναντίον του και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Βίωσε ένα δύσκολο εξάμηνο, πριν τελικά το περσινό καλοκαίρι καταλήξει στο Λος Άντζελες και τους Λέικερς.

Πλέον, οι σταρ στην ομάδα ήταν δύο και ο AD βρήκε αμέσως ρόλο και άρχισε να κυριαρχεί με την νέα του ομάδα, ακριβώς όπως έκανε και με την παλιά του, όντας ένας από τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας εδώ και αρκετά χρόνια.

Τελείωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με 26.1 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 2.3 μπλοκ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να επιστρέψουν στην κορυφή της Δύσης οι Λέικερς και να συνεχίσουν δυνατά και αθόρυβα στα Playoffs της λίγκας.

Με τους Τζέιμς και Ντέιβις να κάνουν εκπληκτικούς Τελικούς, οι Λέικερς έφτασαν σχετικά εύκολα στον τίτλο. Λίγες στιγμές μετά την κατάκτηση και ακόμα με τον ιδρώτα και τα δάκρυα να είναι νωπά, ο AD έκανε μια δήλωση, που δεν άρεσε σε κανέναν στο Λος Άντζελες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Ο AD μένει ελεύθερος φέτος, μετά το τέλος της σεζόν και ρωτήθηκε για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει στο μέλλον.

«Δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω. Είχα πολύ ωραίο χρόνο εδώ στο Λος Άντζελες αυτή την πρώτη χρονιά. Μόνο χαρά υπήρχε. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα δούμε τι θα κάνω. Εννοώ ότι δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά γι' αυτό έχω τον μάνατζερ μου, θα το συζητήσουμε και θα βρούμε λύση».

Μια δήλωση ήταν αρκετή για να κάνει άπαντες στους Λέικερς να... μουδιάσουν. Είναι φανερό ότι τίποτα δεν θα είχε γίνει αν ο Ντείβις δεν είχε πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Η έλλειψη σιγουριάς από μέρους του για την συνέχεια της καριέρας τους είναι κάτι, που είναι φυσιολογικό, να προκαλεί κάποιοι ανησυχία σε όλους και κυρίως στον ΛεΜπρον. Το πιο... ανησυχητικό είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έδειξε τέτοιες προθέσεις ο άσος των Λέικερς.

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2019 όταν ο AD είχε κάνει μια δήλωση, που και πάλι είχε ακουστεί περίεργα.

Ο AD είχε ερωτηθεί για το αν είχε πρόθεση να πάει στους Μπουλς και το Σικάγο που είναι η πόλη η οποία έχει γεννηθεί και για ακόμα μια φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Είναι γνωστό ότι υπάρχει στο μυαλό του Ντέιβις η ιδέα να παίξει κάποια στιγμή για τους Μπουλς. Είναι σημαντικό για εκείνον και φροντίζει να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Λίγες ημέρες μετά τον σάλο με την δήλωση του, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι καρδιές όλων πήγαν στην θέση τους, μετά από ένα νέο δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε ο Σαμς Τσαράνια στο «The Athletic», ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ δεν πρόκειται να κάνει «opt in» ενόψει της σεζόν 2020-21 (σ.σ. έχει να λάβει 28.751.775 δολάρια) αφού θέλει να διαπραγματευτεί εκ νέου νέο συμβόλαιο.

Ουσιαστικά θέλει να βγει στην free agency αλλά όχι να πάει σε κάποια άλλη ομάδα, παρά μόνο να ανανεώσει με την ομάδα του Λος Άντζελες υπογράφοντας, νέο, πολυετές συμβόλαιο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο νέος ετήσιο μισθός του αναμένεται να φτάσει τα 37-38 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ήτοι λίγα... λιγότερα από τα όσα έχει να λάβει ο Λεμπρόν Τζέιμς (39,2 εκ. δολ .το 2020-21 και 41 εκ. δολ. το 2021-22).

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΔΥΟ

Δεν είναι τα χρήματα το πρόβλημα του Άντονι Ντέιβις. Παρόλο, που φυσικά θα κυνηγήσει παραπάνω χρήματα και όσα περισσότερα μπορεί να πάρει, δεν είναι προτεραιότητα του. Ο Ντέιβις σκέφτεται εδώ και αρκετά χρόνια την γενέτειρα του και ένιωθε εξαιρετικά καλά με τον ρόλο του ειδώλου που είχε στους Πέλικανς. Αμέσως μόλις πήρε το πρωτάθλημα με τους Λέικερς θυμήθηκε την προσπάθεια που είχε κάνει ξανά με την προηγούμενη ομάδα του.

Είναι φανερό ότι έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, όπως είναι φανερό ότι απλώνεται μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία να πάρει μαζεμένους τίτλους. Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο ΛεΜπρον κυνηγάει τα 6 τρόπαια του Μάικλ Τζόρνταν και δεν πρόκειται να αποχωρήσει αν δεν τα πάρει.

Όχι ότι έχει κάποιον λόγο να σταματήσει, το απέδειξε φέτος αυτό, αλλά στα 34 του η μόνη του δήλωση είναι ότι θα τον βλέπουμε πολλά χρόνια ακόμα. Γίνεται φανερό ότι τα πολλά χρόνια μοιάζουν με τόσα όσα χρειάζεται για να κατακτήσει 6 τίτλους και να βάλει το όνομα του φαρδύ πλατύ δίπλα σε εκείνο του MJ, αλλά για να γίνει αυτό δεν μπορεί να έχει απώλειες.

Η απόφαση του Άντονι Ντέιβις «καίει» τον ΛεΜπρον. Στα playoffs έγινε εξαιρετικά σαφές ότι τον χρειάζεται δίπλα του, για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Είναι εξαιρετικός μέσα στο παρκέ, έχουν τρομερή σχέση εκτός παρκέ και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τον δει να φεύγει και να χρειάζεται κάποιον νέο για να κάνει το ίδιο.

Από την άλλη ο Ντέιβις φαίνεται πιο χαλαρός. Στους πρώτους Τελικούς της καριέρας του ήταν εξαιρετικός και πλέον είναι και πρωταθλητής, μπορεί να πάρει όσα χρήματα θέλει και θα μπορούσε να δοκιμάσει να ηγηθεί μιας άλλης ομάδας μόνος του, χωρίς ένα όνομα δίπλα του που θα του «κλέβει» κομμάτια από την δόξα του.

Από την άλλη η «δίψα» του ΛεΜπρον δεν μπορεί παρά να είναι το πιο θετικό εχέγγυο για την επιτυχία. Ο «Βασιλιάς» εγγυάται ότι θα παλεύει για τον τίτλο κάθε χρόνο, με τον AD να έχει την ευκαιρία να γράψει και αυτός ιστορία στο πλευρό του.

Σίγουρα θα ήθελε να δει το όνομα του να μπαίνει δίπλα σε εκείνα για τους MVP είτε της κανονικής διάρκειας, είτε των Τελικών, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει όλο τον χρόνο να το δουλέψει και να το αποδεχτεί. Η συμφωνία με τους Λέικερς σίγουρα είναι κοντά, με την απόφαση αυτή να είναι εξαιρετικά σημαντική για όλο τον Οργανισμό και φυσικά τον ΛεΜπρον.

 

NBA Τελευταία Νέα