Tελικά έδωσαν πολλά οι Λέικερς για ν' αποκτήσουν τον Ντέιβις; (infographic)

Αντωνία Σπανού
Tελικά έδωσαν πολλά οι Λέικερς για ν' αποκτήσουν τον Ντέιβις; (infographic)

bet365

Έδωσαν πολλά οι Λέικερς για να πάρουν τον Άντονι Ντέιβις; Ή για να αλλάξουμε το ερώτημα έδωσαν πολλά για ένα πρωτάθλημα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και λέει ότι έκαναν την πιο σωστή κίνηση των τελευταίων ετών, που πιθανότατα θα τους κάνει ξανά πρωταθλητές.

Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

«Οι Λέικερς ανακοίνωσαν την άφιξη του Άντονι Ντέιβις στο Λος Άντζελες και την αποχώρηση των Λόνζο Μπολ, Τζος Χαρτ, Μπράντον Ίνγκραμ για τους Πέλικανς, στους οποίους έδωσαν και τα δικαιώματα του Ντε' Άντρε Χάντερ, συν δύο ακόμα draft picks», αυτά στοίχισε ο Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς για να αφήσει την Νέα Ορλεάνη και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Αυτά θυσίασαν οι Λέικερς για να κάνουν δικό τους έναν παίκτη, που κυρίως ήθελε ο ΛεΜπρον Τζέιμς στο πλευρό του γιατί πίστευε ότι θα κατάφερνε να δώσει αυτά που έλειπαν από την ρακέτα της ομάδας του.

Δεν ήταν λίγοι που άνοιξαν την κουβέντα και σχολίασαν αν αυτά που έδωσαν οι Λέικερς για να πάρουν τα δικαιώματα του AD ήταν μεγάλη... θυσία. Τέτοιου είδους απαντήσεις έρχονται κυρίως μέσα στο παρκέ και ο Ντέιβις δεν θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερο θόρυβο. Αισίως οι Λέικερς είναι στο 3-1 κόντρα στους Χιτ και είναι μια ανάσα από την επιστροφή στον θρόνο του «Βασιλιά». Η ομάδα του Λος Άντζελες αποφάσισε να μπει ξανά στο παιχνίδι του πρωταθλητισμού, πήρε τον ΛεΜπρον Τζέιμς, αλλά γρήγορα άπαντες κατάλαβαν ότι ένας... κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Η αποτυχία της πρώτης σεζόν έκανε επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση και τι ενίσχυση.

Ο Ντέιβις είχε πειστεί ότι θέλει αυτή την πρόκληση, πήγε κόντρα σε μια ομάδα και έναν Οργανισμό που τον στήριξε και τον αγάπησε, αλλά στο τέλος της ημέρας ήξερε ότι το επόμενο βήμα ήταν στο Λος Άντζελες. Ο ΛεΜπρον σχεδόν τον... απαίτησε και οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους δείχνοντας από την αρχή ότι ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Ο τίτλος και το πρωτάθλημα ήταν κυκλωμένα και ακόμα και η πανδημία δεν κατάφερε να το αλλάξει αυτό. Ο ΛεΜπρον από την αρχή έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να αγωνιστεί μέχρι το τέλος γι' αυτόν τον τίτλο, έβλεπε την προοπτική της ομάδας του και δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι Λέικερς έφτασαν μέχρι τα playoffs και η άδικη και σοκαριστική απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ έδωσε άλλη διάσταση στην προσπάθεια που έκαναν. Και αν κάποιος περίμενε τις σπουδαίες εμφανίσεις του πάρα πολύ έμπειρου ΛεΜπρον, ο Ντέιβις παίρνει μέρος στα πρώτα playoffs της καριέρα του και αυτό από μόνο του κάνει αυτά που γίνονται στο παρκέ ακόμα πιο μοναδικά.

Τα τρίτα playoffs της ζωής του

Ο Άντονι Ντέιβις είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λέικερς. Η μια εξαιρετική εμφάνιση ακολουθεί την επόμενη, το ένα κρίσιμο σουτ, το επόμενο και είναι πανέτοιμος να γράψει ιστορία. Στους Τελικούς σουτάρει με 61%, 55% στα τρίποντα και 100% στις βολές δείχνοντας ότι το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ο παίκτης του είχε μάθε να ηγείται των Πέλικανς, χωρίς να έχει πολλές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο δείχνει ξεκάθαρα ότι εκεί είναι που ανήκει. Δεν στέκονται πολλοί έτσι στα playoffs ή ακόμα και σε Τελικούς, με τον AD να είναι χάρμα ιδέσθαι.

Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα είναι απολαυστικός και μπορεί να έχασε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καταφέρνει πάντως να αποδεικνύει ότι αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες αποστολές και τις βγάζει εις πέρας. Ξέρει ότι αν τα δώσει όλα πίσω, έχει συμπαίκτες να κάνουν την δουλειά μπροστά, αλλά και πάλι όταν χρειάζεται δείχνει το κρύο αίμα που κυλά στις φλέβες του. Στον τελευταίο τελικό... εξαφάνισε τον καυτό Τζίμι Μπάτλερ και έδωσε στην ομάδα του ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Με τους Ντράγκιτς και Αντεμπάγιο να είναι εκτός αυτό που χρειάζονταν ήταν να μην κάνει το παιχνίδι του ο ηγέτης των Χιτ και αυτό έκανε ο AD.

Αλλά και μπροστά ο Ντέιβις δείχνει ότι... αντέχει. Έχει βάλει ήδη ένα buzzer beater και στο Game 4 με τους Χιτ έβαλε και το τρίποντο που ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Μπορεί μέσα στην σεζόν να μην βγήκε τόσο πολύ μπροστά, τώρα όμως έχει έρθει η ώρα και κάνει ό,τι χρειάζεται και ό,τι ίσως κανείς να μην είχε ζητήσει γι' αυτόν. Ο AD είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του και μοιράζεται ακριβώς στην μέση την ευθύνη και φυσικά την αποδοχή με τον «Βασιλιά» του ΝΒΑ και του Λος Άντζελες. Οι Λέικερς είναι μια ανάσα από την επιστροφή σε έναν θρόνο, που σημαίνει πολλά παραπάνω από το προφανές.

Ο τίτλος αυτός είναι ξεχωριστός για το Λος Άντζελες και τους πρωταγωνιστές που παλεύουν γι' αυτόν. Χρειάζεται εκτός από ταλέντο και δύναμη ψυχής και αν για τον ΛεΜπρον οι περισσότεροι γνώριζαν ότι την έχει και το έχει αποδείξει, για τον Ντέιβις είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τα νούμερα του μιλάνε από μόνα τους, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Είναι το πόσο έτοιμος δείχνει όταν πατάει στο παρκέ. Το πόσο άνετα αντέχει ένα βάρος, που δεν έχουν αντέξει πολλοί στην καριέρα τους. Οι Λέικερς μετά από χρόνια έκαναν όλα όσα χρειάζονταν και τελικά όσα έδωσαν ήταν λίγα, σε αντάλλαγμα έναν τίτλο που για το Λος Άντζελες και τους ανθρώπους του θα σημαίνει πάρα πολλά.

Όπως καταγράφεται και μέσα από το γράφημα του sofascore ο Ντέιβις απέδειξε ότι δεν επηρεάζεται και είναι σταθερά καλός. Εκτός από το τρίποντο του που είναι σε εντυπωσιακό ποσοστό, κατεβάζει σταθερά 9 περίπου ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ οι πόντοι του στα playoffs έχουν αυξηθεί και φτάνει στους 28.2 ανά παιχνίδι. Δείχνει ότι έχει την ψυχολογία να παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο ανεξάρτητα από τις συνθήκες και αποδεικνύει ότι οι Λέικερς δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη κίνηση για το μέλλον του Οργανισμού τους από το να εντάξουν έναν τέτοιον παίκτη, με μια τόσο δυνατή ψυχολογία δίπλα στον «Βασιλιά» τους.

 

NBA Τελευταία Νέα