Μπούκερ: Ο αήττητος «δολοφόνος» που αξίζει να ζήσει τα playoffs! (infographic & vids)

Μπούκερ: Ο αήττητος «δολοφόνος» που αξίζει να ζήσει τα playoffs! (infographic & vids)

Νίκος Καρφής
Μπούκερ: Ο αήττητος «δολοφόνος» που αξίζει να ζήσει τα playoffs! (infographic & vids)

bet365

Οι Σανς με το τέλειο ρεκόρ (8-0) στη… φούσκα έμειναν εκτός μπαραζ για τα playoffs και το gazzetta.gr στέκεται στον παικταρά Ντέβιν Μπούκερ που δεν αξίζει να βλέπει την postseason από την τηλεόραση.

Eίναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της λίγκας. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει τρελάνει το ΝΒΑ με τα κατορθώματα του και την μεγάλη ευκολία με την οποία μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι.

Ο Ντέβιν Μπούκερ είναι ένας killer που έχει την ατυχία να παίζει σε μια ομάδα που δεν είναι στο δικό του επίπεδο. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στα playoffs, ενώ φέτος παρόλο που σεληνιάστηκε στη… φούσκα και οδήγησε το Φοίνιξ σε ρεκόρ 8-0, ούτε αυτό ήταν αρκετό για να τον στείλουν στα μπαράζ.

Το gazzetta.gr γράφει για τον ηγέτη των Σανς που ποτέ στη ζωή του δεν πέτυχε κάτι χωρίς να μοχθήσει, να παλέψει με όλους τις δυνάμεις του. Ένας γεννημένος... δολοφόνος που περιμένει πως και πως τη στιγμή που θα παίξει στην μεγάλη σκηνή των playoffs!

Tα… όργια στη φούσκα που δεν ήταν αρκετά

Αν πούμε πως ο κύριος Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν ο MVP της… φούσκας, τότε σίγουρα πίσω του αξίζουν να βρίσκονται οι Ντέιβιν Μπούκερ και Τι Τζέι Ουόρεν. Ο Ντέβιν όμως είναι μια κατηγορία μόνος του, καθώς άγγιξε τον άθλο. Ο σταρ των Σανς με εκπληκτικές εμφανίσεις έδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια κλάση του και οδήγησε την ομάδα του σε αήττητο ρεκόρ. Οι ήλιοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του στο Ορλάντο με 8 νίκες και καμιά ήττα, κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι τους για τα μπαράζ. Ωστόσο δεν έφτασε.

Ο Μπούκερ επέδειξε τα χαρακτηριστικά ηγέτη σε όλες τις αναμετρήσεις, αφού ποτέ δεν έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Τελείωσε τη φούσκα με φοβερά νούμερα στο σκοράρισμα, καθώς μέτρησε 30 πόντους, 6 ασίστ και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο σε 8 παιχνίδια. Επιπλέον σούταρε με 50% εντός πεδιάς, θέλοντας να κάνει τα πάντα για να στείλει την ομάδα του στο play in tournament που οδηγεί στα playoffs.

Σε 5 εκ των 8 παιχνιδιών σημείωσε 30+ πόντους όπως βλέπετε στην παραπάνω καρτέλα του sofascore, ενώ με τους Πέισερς που έμεινε στους 20, βοήθησε με άλλο τρόπο μοιράζοντας 10 ασίστ σε ένα ωραίο double double.

O... φονιάς με το Νο.0 έκανε όλη την ομάδα να πιστέψει πως μπορεί να βρεθεί στα playoffs. Τους συμπαρέσυρε στον δικό του τρελό ρυθμό και τους έδωσε νοοτροπία νικητή. Οι… ήλιοι έπαιζαν με τρομερή αυτοπεποίθηση στη φούσκα και αυτό ήταν έργο Μπούκερ.

Ο Ντέβιν στη ζωή του δεν έχει περάσει εύκολα, κάτι που συνεχίζεται και στο ΝΒΑ. Τίποτα δεν του χαρίστηκε ποτέ και ποτέ δεν πήγε από τον εύκολο δρόμο.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Η διαδρομή του Ντέβιν Μπούκερ προς το NBA δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ήταν γεμάτη παγίδες και γενναίες αποφάσεις. Όμως αν κρίνουμε από τα… όργια που έκανε και στη φούσκα, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο… καυτός γκαρντ του Φοίνιξ, δείχνει ότι έχει βρει τον δρόμο του προς την καταξίωση.

Ο σταρ των Σανς μεγάλωσε στο Γκράντβιλ του Μίσιγκαν, μαζί με τη μητέρα του σε ένα προάστιο των 15.000 κατοίκων, ενώ περνούσε τα καλοκαίρια του μαζί με τον πατέρα του (έπαιξε στο Missouri αλλά δεν έγινε ποτέ draft), Μέλβιν, στο Moss Point του Μισισίπi. Μια πόλη που κυριαρχούσε το αφροαμερικάνικο στοιχείο, υπήρχε έντονη εγκληματική δράση και η φτώχεια δυσκόλευε τους ανθρώπους.

Το ζευγάρι ποτέ δεν παντρεύτηκε, αφού ο πατέρας του έπρεπε να ασχοληθεί με την επαγγελματική καριέρα του στο μπάσκετ. Όμως ο Μέλβιν πίστευε πως η μητέρα του Ντέβιν, έκανε εξαιρετική δουλειά ως προς την διαπαιδαγώγηση του μικρού Ντέβιν. Δημιούργησε έναν σωστό άνθρωπο και πάντα ήθελε το καλύτερο για τον γιο της. Και το κυριότερο... Ποτέ δεν του απαγόρευσε να βλέπει τον πατέρα του.

Πατέρας και γιος περνούσαν χρόνο μαζί μόνο τα καλοκαίρια. Αυτοί όμως οι τρεις μήνες κάθε χρόνο ήταν αρκετοί για να κολλήσει το… μικρόβιο. Ο μικρός Ντέβιν μεγάλωνε, όπως και η αγάπη του για το μπάσκετ, αφού είχε χτίσει το ιδανικό πρότυπο στο πρόσωπο του πατέρα του.

Οι πολλές δυσκολίες που συνάντησε ο Ντέβιν στο μεγάλωμα του δεν τον πτόησαν και ήρθε η σπουδαία στιγμή που άνοιξαν τα φτερά του.

Τη βραδιά του draft είχε δίπλα του την μητέρα του και τον πατέρα του. Τους δύο ανθρώπους που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του και τον βοήθησαν να γίνει αυτός που είναι σήμερα.

«Την μέρα του draft έκλαιγα από συγκίνηση για τον γιο μου», θυμάται ο Μέλβιν και συνεχίζει: «Ήταν δύσκολο να το εξηγήσω. Είναι μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Προτιμούσα να διαλέξουν τον Ντέβιν στον draft, παρά εμένα», δηλώνει.

Ο Ντέβιν δεν απογοήτευσε το πρότυπο του, τον πατέρα του. Μπήκε στο NBA και πλέον θεωρείται το «πρόσωπο» του Φοίνιξ, ο franchise player και ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ και σκόρερ της λίγκας. Ένας σκόρερ που αν ζεσταθεί, μπορεί να βάλει ακόμα και… 70 πόντους.

Ο Μέλβιν θα είναι πάντα περήφανος για τον γιο του, καθώς ζει το όνειρο που είχε από παιδί. Από τα δύσκολα χρόνια με τη μητέρα του στο Μίσιγκαν και την ανώμαλη προσγείωση στο Μισισίπι, μέχρι την «70αρα» μέσα στο TD Garden. Μια διαδρομή όμορφη, μα γεμάτη παγίδες για τον ευαίσθητο Μπούκερ.

Ο Ντέβιν τα κατάφερε και πλέον ανήκει στην... αφρόκρεμα.

Δεν σταματά να γράφει ιστορία

Ο γκαρντ των Σανς κόντρα στους Σίξερς με τους 35 πόντους που πέτυχε, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Φοίνιξ που βάζει 91 30άρες, ξεπερνώντας τον Ουόλτερ Ντέιβις που το είχε κάνει με την συγκεκριμένη ομάδα σε 90 παιχνίδια. Και όλα αυτά ενώ είναι μόλις 23 ετών.

Ιστορία έγραψε και απέναντι στην Ιντιάνα όπου κατάφερε να πετύχει για 200η φορά στην καριέρα του 20 ή περισσότερους πόντους σε ένα ματς!

Μάλιστα ήταν ο 6ος πιο νέος που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα, όντας 23 χρονών και 281 ημερών! Οι υπόλοιποι πέντε που τα είχαν καταφέρει; Λεμπρόν, Ντουράντ, Καρμέλο, Σακίλ και Κόμπι!

Clutch Booker

O Ντέβιν Μπούκερ δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους. Πριν από λίγες μέρες σκότωσε τους Κλίπερς, ωστόσο στο παρελθόν έχει στείλει και άλλους στην εντατική.

Μάβερικς, Γκρίζλις και Κινγκς ξέρουν τι εστί Μπούκερ και δεν ξεχνούν την φορά που τους έστειλε στο καναβάτσο.

Ο σταρ των Σανς μετρά 3 νικητήρια buzzer beater από τη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας μαζί με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Είναι κρίμα να μην έχει παίξει playoffs

O Mπούκερ βρίσκεται 5 χρόνια στο Φοίνιξ. Από την πρώτη στιγμή έδειξε πως πρόκειται για σπουδαία περίπτωση παίκτη με τεράστιο επιθετικό ρεπερτόριο. Η αλήθεια είναι όμως πως ποτέ το Φοίνιξ δεν κατάφερε να επανδρώσει την ομάδα με παίκτες αντάξιους του, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν στον μεγάλο στόχο των playoffs. Aρκετές φορές ο Ντέβιν έδειχνε να παλεύει με τα... θηρία των άλλων ομάδων που είχαν 2 και 3 superstar. Σίγουρα ο Έιτον είναι ένα prospect που μπορεί να συνεισφέρει πολύ περισσότερο στο μέλλον και να αποτελέσει το δίδυμο που θα οδηγήσει την ομάδα στα playoffs, ενώ σημαντικές μονάδες είναι οι Ούμπρε, Ρούμπιο, Σάριτς και Μπρίτζες. Όμως μέχρι σήμερα κανείς συμπαίκτης του Μπούκερ, δεν ήταν αρκετός για να κάνει το βήμα παραπάνω και να συνθέσει ένα δίδυμο επιπέδου playoffs μαζί με τον Ντέβιν.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν πριν λίγες μέρες είχε πει: «Είναι σπουδαίο να βλέπω τον Μπουκ και το Φοίνιξ να παίζουν καλά, αλλά φίλε φύγε από εκεί. Δεν του κάνει καλό, δεν βοηθάει την καριέρα του. Θέλω ο άνθρωπος μου να πάει κάπου όπου θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ όλη την ώρα και θα νικάει». Το ΝΒΑ τον τιμώρησε με 50.000 δολάρια πρόστιμο για... tampering, όμως η ουσία είναι πως ο κορυφαίος αμυντικός των Ουόριορς είπε απλά αυτό που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος.

Ένας φοβερός παίκτης που δεν έχει αγωνιστεί στα playoffs ακόμα, επειδή βρίσκεται σε μια μέτρια ομάδα. Και είναι ακόμα πιο δύσκολο για εκείνον να δεχθεί πως με 8-0 ρεκόρ και τρελές εμφανίσεις, η ομάδα του έμεινε εκτός playoffs. Είναι κρίμα για αυτό το χαρισματικό παιδί να μην έχει γευτεί την εμπειρία της postseason. Πάντως επειδή στη ζωή του έχει μάθει να... πολεμά με όλες του τις δυνάμεις, θα έρθει και η μαγική στιγμή των playoffs. Και τότε θα έχει.... ατσαλωθεί από όλες τις απογοητεύσεις των προηγούμενων ετών.

 

NBA Τελευταία Νέα