Αργεντινή: Ο ήλιος της λάμπει στο ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Αργεντινή: Ο ήλιος της λάμπει στο ΝΒΑ! (pics)

bet365

Ο Γκάμπριελ Ντεκ θα αγωνίζεται στους Θάντερ και το gazzetta.gr θυμίζει τους Αργεντινούς που έπαιξαν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Build A Bet στο Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Η Αργεντινή δεν σταματά να προμηθεύει το ΝΒΑ με παίκτες, αφού πλέον στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θα βρίσκεται και ο Γκάμπριελ Ντεκ.

Από το ΝΒΑ έχουν παρελάσει σπουδαία ονόματα με κορυφαίο όλων τον Μανού Τζινόμπιλι και το gazzetta.gr στέκεται στους 13 των αλμπισελέστε που είχαν την τιμή να πατήσουν τα παρκέ του μαγικού κόσμου.

Η χώρα δεν σταματά να βγάζει σημαντικούς παίκτες που ξέρουν να ζουν την εμπειρία του ΝΒΑ.

Φακούντο Καμπάτσο

Ο τελευταίος που έκανε το άλμα πριν τον Ντεκ. Ο Φακούντο έβγαλε... μάτια στη Ρεάλ και αποφάσισε να δοκιμασει την τύχη του ΝΒΑ και τους Νάγκετς. Δουλεύει σκληρά και έχει καταφέρει να κερδίσει χρόνο στο rotation του Μαλόουν, ενώ ο χρόνος του αναμένεται να αυξηθεί μετά τον τραυματισμό του Τζαμάλ Μάρεϊ. Μακάρι να μας δείξει τα μαγικά που έκανε και στη Ρεάλ.

Πατρίτσιο Γκαρίνο

Δεν κράτησε για πολύ το όνειρο του ΝΒΑ για τον Γκαρίνο. Βρέθηκε στην preseason του 2016 με τους Σπερς, στη συνέχεια πήγε στη G-League και τελικά κατάφερε να παίξει στην κορυφαία λίγκα με τους Ορλάντο Μάτζικ. Αγωνίστηκε για 5 ματς τη σεζόν 2016-17 μέχρι να έρθει στην Ευρώπη όπου συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του.

Νίκο Λαπροβίτολα

Ακούστηκε πολύ για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, αλλά έμεινε στη Ρεάλ με την οποία πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό. Έπαιξε στους Σπερς μαζί με τον Τζινόμπιλι τη σεζόν 2016-17. Αγωνίστηκε στο Σαν Αντόνιο σε 18 ματς με 3.3 πόντους μέσο όρο και 1.6 ασίστ.

Πέπε Σάντσες

Ένας από τους πρώτους Αργεντίνους που βρέθηκε στο ΝΒΑ και έστρωσε τον δρόμο για τους νεότερους συμπατριώτες του. Mετά τον Παναθηναϊκό βρέθηκε στους Πίστονς, αλλά δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη σε Μάλαγα, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Ρούμπεν Βολκοβίσκι

Πήγε στο ΝΒΑ μαζί με το Σάντσες και στη rookie του σεζόν βρέθηκε στους Σούπερσονικς. Μετά έφυγε για τους Σέλτικς, ωστόσο ούτε αυτός μπόρεσε να γίνει σημείο αναφοράς και πήγε στην Ευρώπη, όπου φόρεσε μεταξύ άλλων και τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2003-04.

Νικολάς Μπρουσίνο

Από την Αργεντινή κατευθείαν στο ΝΒΑ, όπου βρέθηκε σε 54 ματς των Μάβερικς τη σεζόν 2016-17, όμως πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Την επόμενη σεζόν η μετακόμιση του στην Ατλάντα δεν δούλεψε και έτσι αποδεσμεύτηκε μετά από τα παιχνίδια με τη φανέλα των γερακιών.

Bάλτερ Χέρμαν

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο χρυσό της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και ήταν πολύ καλός με τους Μπόμπκατς τη σεζόν 2006/07 με σχεδόν 10 πόντους μέσο όρο. Πήρε και βραβείο Rookie του μήνα, ενώ πέρασε και από τους Πίστονς, εκεί όπου έπαιξε μέχρι το 2009 και να έρθει στην Ευρώπη για την Κάχα Λαμποράλ.

Πάμπλο Πριτζιόνι

Ήρθε στο ΝΒΑ ως ο γηραιότερος rookie ever και έκανε το ντεμπούτο του στην ηλικία των 35 ετών στους Νικς. Έμεινε για άλλα 2 χρόνια στη Νέα Υόρκη, ενώ μετά είπε να περάσει μια βόλτα από Χιούστον και Κλίπερς για να δείξει και εκεί την κλάση του ακόμα και στα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Εξαιρετικός point guard.

Φαμπρίτσιο Ομπέρτο

Από την Ελλάδα και την Ισπανία, ο Ομπέρτο υπέγραψε το 2005 στους Σπερς και βρήκε τον Μανού Τζινόμπιλι. Παρέα πήραν το πρωτάθλημα του 2007 και έγιναν οι μοναδικοι Αργεντινοί παίκτες με δαχτυλίδι του ΝΒΑ. Έδωσε λύσεις στο ρόστερ των Σπερς και στον Πόποβιτς, ενώ όταν έφυγε από το Τέξας μετακόμισε στην πρωτεύουσα, την Ουάσινγκτον για να κλείσει την καριέρα του στο ΝΒΑ στο Πόρτλαντ, αφού είχε προβλήματα στην καρδιά. Σημαντικός ψηλός για την ιστορία της Αργεντινής.

Κάρλος Ντελφίνο

Έγινε ο πρώτος Αργεντινός που βρίσκεται στο πρώτο γύρο του draft, αφού οι Πίστονς τον επέλεξαν στο Νο.25. Μετά από 4 χρόνια μετακόμισε στους Μπακς και ανέβασε πολύ το παιχνίδι του με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο. Έκλεισε την σταδιοδρομία του στο ΝΒΑ στου Ρόκετς, όπου μέτρησε 9 πόντους ανά ματς.

Aντρές Νοτσιόνι

Ο Νοτσιόνι πήγε στο ΝΒΑ το 2004 και ήταν σημαντικό γρανάζι των Μπουλς για 4μιση σεζόν, εκεί όπου αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του Σικάγο για το πάθος του. Μετά το Σικάγο, πήγε στο Σακραμέντο, ενώ πέρασε και από τη Φιλαδέλφεια, συμπληρώνοντας 8 σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στο Σικάγο είχε 14.1 πόντους και 5.7 ριμπόυντ τη σεζόν 2006-07. Τεράστιος παίκτης.

Λουίς Σκόλα

Ο κορυφαίος ψηλός στην ιστορία της Αργεντινής και ο 2ος μεγαλύτερος παίκτης της χώρας μετά τον Τζινόμπιλι. Επιλέχθηκε στο Νο.56 του draft του 2002, αλλά έπαιξε στη λίγκα 5 χρόνια αργότερα. Οι Σπερς τον είχαν κάνει draft, αλλά τα πρώτα του λεπτά στο πρωτάθλημα τα κέρδισε με τους Ρόκετς. Στο Χιούστον έμεινε για 5 σεζόν και μετά πήγε σε Σανς, Πέισερς, Ράπτορς και Νετς. Σε όλες του τι σεζόν στους Ρόκετς είχε τουλάχιστον 10 πόντους μέσο όρο. Είναι ο Αργεντινός που βρίσκεται στη 2η θέση των συμμετοχών στο ΝΒΑ. Σπουδαίος.

Μανού Τζινόμπιλι

Ο σπουδαιότερος παίκτης από την Αργεντινή που έχει πατήσει το πόδι του σε παρκέ ΝΒΑ. Ο Μανού έγινε θρύλος όχι μόνο για την χώρα του αλλά και για τους Σπερς. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, έγινε All Star 2 φορές, ενώ συνέθεσε μια υπέροχη Bog Three παρέα με τον Τιμ Ντάνκαν και τον Τόνι Πάρκερ. Στο Σαν Αντόνιο έπαιξε για 16 σεζόν και ο Πόποβιτς πίνει νερό στο όνομα του. Tελείωσε την καριέρα του στο Σαν Αντόνιο, έχοντας 13.3 πόντους μέσο όρο. Κορυφαία του σεζόν ήταν το 2007-08, όπου μέτρησε 19.5 πόντους και 4.8 ριμπάουντ ανά ματς. Τεράστιος.

cover photo: Kώστας Τόπας

Διαβάστε ακόμα

 

NBA Τελευταία Νέα